OpenAI'de üst düzey ayrılıklar; üç isim görevinden istifa etti!

OpenAI, CTO Mira Murati, Araştırma Direktörü Bob McGrew ve Barret Zoph'un ani ayrılıklarıyla sarsıldı. Sam Altman, bu değişikliklerin bağımsız kararlar olduğunu vurgularken, analistler şirketin kâr amacı güden bir yapıya dönüşümünün Microsoft ile olan ortaklığını etkileyebileceğine dikkat çekiyor.

OpenAI, üç üst düzey yöneticisinin aynı anda işten ayrılmasıyla büyük bir sarsıntı yaşadı. CTO Mira Murati, Araştırma Direktörü Bob McGrew ve Araştırma Başkan Yardımcısı Barret Zoph, ChatGPT’nin arkasındaki organizasyondan ayrıldıklarını açıkladılar.

Mira Murati, ayrılma kararını "zor" bulduğunu ancak bu anın doğru zaman olduğunu hissettiğini belirtti. Kendi projelerine odaklanmak ve daha fazla bulgu yapmak için kendisine zaman ve alan yaratmak istediğini vurguladı. McGrew ise "Bir mola vermem gerekiyor" diyerek ayrılma sebebini açıkladı. Barret Zoph ise kariyerinin bir sonraki aşamasını geliştirme arzusuyla hareket ettiğini ifade etti.

İcra Kurulu Başkanı Sam Altman, ayrılan ekip için övgü dolu sözler sarf ederek, Murati’nin son 6.5 yıldaki katkılarının OpenAI’nin büyümesinde önemli bir rol oynadığını dile getirdi. Altman, diğer ayrılıkların tamamen tesadüfi ve bağımsız kararlar olduğunu vurguladı.

Analist Jason Wong, OpenAI’nin kurucu ortakları ve üst düzey mühendislik liderlerinin ayrılmasının, Sam Altman’ın vizyonu doğrultusunda yeniden şekillenmesine neden olduğunu söyledi. Wong, OpenAI’nin kâr amacı güden bir yapıya dönüşmesinin bu vizyonu güçlendirdiğini belirtirken, Microsoft ile olan ortaklığın da bu süreçten etkilenebileceğine dikkat çekti. Microsoft’un OpenAI’yi bir rakip olarak gördüğü ve yapay zeka stratejilerinde OpenAI modellerinin önemini azalttığı ifade edildi. Wong, diğer açık kaynak modellerinin OpenAI'yi yakalamasının, işletmelerin OpenAI’ye olan bağımlılıklarını azaltma kararlarını etkileyebileceğini belirtti.

Yapay zeka uzmanı Dr. Gary Marcus, OpenAI'de yaşanan gelişmeleri "yavaş ilerleyen bir tren kazası" olarak tanımladı. Bu yılın başında OpenAI’nin kurucu ortağı Ilya Sutskever de şirketten ayrılmıştı; diğer bir kurucu ortak Greg Brockman ise yıl sonuna kadar izne çıkacağını duyurmuştu. Şimdi, Murati'nin ayrılmasıyla OpenAI, daha fazla değişiklikle karşı karşıya.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.