Operasyon Anbean Kaydedildi: Polis Adana'da Uyuşturucu Ticaretine Darbe Vurdu!

Adana'da polisin düzenlediği operasyonda, 6 kilo 150 gram metamfetamin taşıyan TIR şoförü ve alıcılar suçüstü yakalandı. Şüphelilerden ikisi tutuklanırken, birine ev hapsi kararı verildi.

Adana’da, Doğu Anadolu Bölgesi'nden getirilen yüklü miktarda uyuşturucu, polisin gerçekleştirdiği başarılı operasyonla ele geçirildi. Adana İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucu taşıdığı tespit edilen TIR'ı takibe alarak, şüphelilerin planladığı uyuşturucu ticaretine suçüstü müdahale etti.

Olay, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda başladı. Polis ekipleri, Necmettin A.'nın kullandığı TIR’ı takip ederek, Seyhan ilçesi Sarıhamzalı Mahallesi'ndeki Nakliyeciler Sitesi'ne kadar iz sürdü. Burada, Necmettin A., 6 kilo 150 gram metamfetamin dolu valizi Mehmet T. ve kuzeni Şahin T. ile buluşarak teslim etti. Uyuşturucu ticaretinin ardından otomobille bölgeden ayrılan şüpheliler, polis tarafından kısa sürede yakalandı.

Operasyon sırasında, narkotik köpeğiyle yapılan aramada, otomobildeki yolcu koltuğunun altında saklanan valizin içinde 6 kilo 150 gram metamfetamin ve 10 uyuşturucu hap bulundu. Şüpheliler Mehmet T., Şahin T. ve TIR şoförü Necmettin A. gözaltına alındı.

TIR ŞOFÖRÜ​​​​​​​NDEN İTIRAF, ALICI SUSMA HAKKINI KULLANDI

Şüpheliler, emniyetteki sorgularında farklı ifadeler verdi. TIR şoförü Necmettin A., ifadesinde "Mehmet T., tanımadığım bir kişiden aldığı valizi bana teslim ettirdi" diyerek suçunu kabul etti. Mehmet T.'nin kuzeni Şahin T. ise "Mehmet T., Nakliyeciler Sitesi'ne gitmek istedi, ben de onu götürdüm. Uyuşturucu ticaretiyle bir ilgim yok" şeklinde savunma yaptı. Mehmet T. ise sorgusunda susma hakkını kullanmayı tercih etti.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Necmettin A. ve Mehmet T., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, Şahin T. hakkında ev hapsi kararı verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.