Oppo Reno 8 serisi telefonlar Avrupa’da satışa sunuluyor

Oppo, yeni orta segment akıllı telefonları Oppo Reno 8 serisini mayıs ayında tanıtmış, kısa süre sonra da Çin ve Hindistan gibi Asya pazarlarında satışa sunmuştu. Bu pazarlarda ilgiyle karşılanan Reno 8 serisi telefonlar, şimdi de Avrupa’ya geliyor.

Oppo, Reno 8 serisi telefonlarını bugün Avrupa ülkelerinde satışa sunuyor. Ancak Nokia ile devam eden bir patent anlaşmazlığı sebebiyle telefonun Almanya’da satışa sunulması beklenmiyor.

Oppo Reno 8, MediaTek’in Dimensity 1300 yonga setinden güç alıyor ve 80W şarj etme özelliğiyle geliyor. Reno 8 Pro ise Qualcomm’un Snapdragon 7 Gen 1 yonga setini kullanıyor. Son olarak Reno 8 Pro+ modeline geldiğimizde ise yonga seti olarak karşımıza MediaTek Dimensity 8100 Plus çıkıyor ki bu da telefonu orta segmentten çok amiral gemisi telefonlara yakın bir yere taşıyor.

Her üç telefon da ekran, arka kamera ve batarya konusunda aynı özelliklere sahip. Her üç modelde de AMOLED ekran, 50 megapiksel ana arka kamera, 4500 mAh batarya ve 80W SuperVOOC hızlı şarj özelliği bulunuyor Ayıca Oppo’nun amiral gemisi akıllı telefonu Find X5 Pro’da yer alan MariSilicon X NPU da her üç modelde de yer alıyor.

Reno 8 serisinin en güçlü üyesi olan Reno 8 Pro+’ın ekranı 6.7 inç ve 120Hz yenileme hızına sahip. Telefonun selfie kamerası ise 32 megapiksel. Selfie kamerasında aynı zamanda otofokus özelliği bulunuyor. Reno 8 Pro+ aynı zamanda Reno serisinin bugüne kadarki en ince ekran çerçevesine sahip.

8 GB veya 12GB LPDDR5 RAM’e sahip iki farklı alternatife sahip telefonun dahili depolama alanı ise 256GB. 50 megapiksellik ana arka kameraya 8 ve 2 megapiksellik iki lens daha eşlik ediyor. Telefonun işletim sistemi ise Android 12.

Oppo A57s ve A57e resmen tanıtıldı

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Rekabet Kurumu Google'a ceza yağdırdı!
James Webb Uzay Teleskobu iki büyük kara deliğin birleştiğini ortaya çıkardı!
Einstein'ın teorisi kanıtlandı: Kara delik araştırması detayları
Oytun Erbaş olay yaratan bir açıklamada bulundu: "Wi-Fi sizin beyin dalganızı okuyor"
MEDY: Beyin Doku Dondurmayı Zararsız Hale Getiriyor