Oraya "Türkiye'nin Barcelona'sı" deniliyor! Türkiye'nin bu mahallesi estetik dokusuyl

Sivas'ın göz alıcı mahallesi Yenişehir, İspanya'nın ünlü kenti Barcelona'yı anımsatıyor. Mahalle, düzeni, gelişimi ve estetik dokusuyla dikkat çekiyor. Mahalle Muhtarı Fatih Kaynar, Yenişehir'in havadan çekilen görüntülerinin Barcelona'ya benzediğini belirtiyor.

Sivas, Türkiye'nin gizli mücevheri olarak adlandırılan Yenişehir Mahallesi'ne ev sahipliği yapıyor. Kentin en düzenli ve örnek mahallesi olarak bilinen Yenişehir, adeta İspanya'nın Barcelona kentini anımsatıyor.

İSPANYA'NIN BARCELONA KENTİNE BENZETİLİYOR 

Yenişehir Mahallesi'nin 1990 ile 1995 yılları arasında inşa edildiğini belirten Mahalle Muhtarı Fatih Kaynar, o zamandan bu yana sürekli gelişim gösterdiğini ifade ediyor. Plan ve proje açısından Sivas'ın en örnek mahallesi olan Yenişehir, temizlik ve ferahlık konusunda da öne çıkıyor.

Yaklaşık 20 bin kişilik nüfusa sahip olan Yenişehir Mahallesi, 63 blok ve 1800 daireden oluşuyor. Mahalle, çarşıya ve otogara yakınlığı ile dikkat çekerken, Cumhuriyet Üniversitesi'nin yerleşkesine de ev sahipliği yapıyor. Kendi iş merkezi, kasabası, manavı ve oyun alanlarıyla donatılmış olan Yenişehir, her ihtiyaca cevap verebilecek bir altyapıya sahip.

HAVADAN ÇEKİLEN GÖRÜNTÜLER BARCELONA'YI ANIMSATIYOR

Mahalle Muhtarı Fatih Kaynar, Yenişehir'in drone ile çekilen görüntülerinin İspanya'nın Barcelona kentine benzendiğini belirtiyor. Yeşil alanları ve estetik dokusuyla dikkat çeken Yenişehir, adeta bir Akdeniz şehrinin sokaklarını andırıyor.

14 yıldır Yenişehir Mahallesi'nde hizmet vermenin gururunu taşıyan Mahalle Muhtarı Fatih Kaynar, mahallelerinin bu benzersiz özellikleriyle öne çıkmasından mutluluk duyuyor ve Yenişehir'in her zaman gelişmeye devam edeceğini vurguluyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Gündem Haberleri

DEM Partili Ceylanpınar Belediyesi'nden T.C. ibaresi kaldırıldı
CHP’li Üsküdar Belediyesi, Medipol’ün inşaatını durdurdu
İstanbul'da o tarihte ekmeğin fiyatı 15 TL'ye yükselecek! Giderler her ay artıyor
Ankara'da Yaşayan Emeklilere Müjde: ABB Hesaplara Para ve Et Yardımı Yaptı!
AK Partili Konya Büyükşehir Belediyesi'nden 7 milyon liralık yurt dışı gezisi