Ordu'ya kötü haber: Millet Bahçesi projesi başlıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ordu'da katıldığı İl Koordinasyon toplantısında, kente yapılması planlanan Millet Bahçesi projesine başlayacaklarını duyurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ordu'da katıldığı İl Koordinasyon toplantısında, kente yapılması planlanan Millet Bahçesi projesine başlayacaklarını duyurdu.

Kurum, "Çok önemsediğimiz ve içinde de bulunduğumuz hem Valilik binamızı içine alan buradaki askerlik şubesini, yine buradaki tarihi tescilli binaları içine alan toplamda 83 bin metre karelik alanda Karadeniz'i şehir merkeziyle buluşturan çok önemli projeyi, tarihi kent meydanı projesini hayata geçiriyoruz. Bu çerçevede 83 bin metrekarelik alan içerisinde eski stadımızın bulunduğu yine kaymakamlık askerlik şubemizin bulunduğu alanda tarihi ve tescilli binaları gün yüzüne çıkaracak ve bu alanın altında 750 araçlık kapalı otoparkıyla şehrin içindeki trafik problemini, otopark problemini tamamen çözecek bir projeyi hayata geçiriyoruz" ifadelerini kullandı.

150 MİLYON LİRALIK PROJE

Millet bahçesi projesinin 150 milyon liraya yapılacağını ifade eden Kurum,  projenin Toplu Konut İdaresi ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gerçekleştireceklerini belirtti.

Bakan Kurum, "Bu kapsamda alan içerisinde bulunan tüm tarihi binaların restorasyonunda yapıp tarihimizi gün yüzüne çıkarmış olacağız. İçinde bulunduğumuz valilik binamızı yine hemen yanımızdaki tarihi binalarımıza aslına uygun bir şekilde restore ederek, şehir kütüphanesi, millet kıraathanesi, gençlerimizin çocuklarımızın yediden yetmişe tüm vatandaşlarımızın burada vakit geçireceği alanlar haline getireceğiz. Bu alan içerisinde şehre yürüme mesafesinde ulaşabileceği aynı zamanda buradan sahile ve sahildeki meydana bağlantısını yapacak yürüyüş yollarıyla hakikaten belki Ordu'muzun gelecek 50 yılına damga vuracak projeyi de hep birlikte gerçekleştiriyor olacağız. Çok önemsiyoruz, bu konuda da hakikaten heyecanlıyız, inşallah en kısa zamanda bu projemizi bitirip Ordu'muza teslim ediyor olacağız" diye konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Erdoğan, Hamas lideri Heniyye ile görüştü
Bir sigara grubuna zam geldi: İşte güncel sigara fiyatlar
Altın kahini uyardı: Gram altında yeni rekora hazır olun!
Fatih'te İsrail'in Gazze Saldırıları Protesto Edildi
Bulgaristan’dan Kaçak Havyar Getiren Sanık Yakalandı: Piyasa Değeri 172 Bin Lira