Orhan Aydın: Karardan vazgeçilmezse konservatuvar binasını işgal ederiz

Bu Düzen Değişmeli Platformu''nun 2. Bölge bağımsız adayı Orhan Aydın, Tele1''de gazeteci Can Ataklı''nın sorularını yanıtladı.

Bu Düzen Değişmeli Platformu'nun 2. Bölge adayı Orhan Aydın, Tele1'deki Gün Başlıyor programında gazeteci Can Ataklı'nın konuğu oldu. 

TKP'nin seçimlere girmesinin YSK tarafından engellendiğini belirten Aydın, Bu Düzen Değişmeli Platformu'nun sosyalizmin sesini yükseltmek için bağımsız adaylarla seçime girdiğini ifade etti.

Orhan Aydın, "Ben Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesiyim, bununla da övünüyorum açıkçası. Örgütlendikçe daha önemli işler yapılabildiğini, işçi emekçi mücadelesine dokunarak daha önemli işler yapabileceğini düşünüyorum. Partimiz YSK'nın kararıyla hukuksuz şekilde engellendi. Öyle olması gerekiyordu, bu kadar düzen partisinin içinde bir gedik açma gerekiyordu. Parti 14 ilde 17 bağımsız sosyalist adayla seçime girdi." ifadelerini kullandı. 

"Yaşananlara da bir tahammülsüzlüğüm var onun için aday oldum" diyen bağımsız aday, "Anadoluyu gezdim 10 gün önce, her yer işgal edilmiş durumda ve her yerde aynı adamın görüntüsü var. Bu İstanbul'da Anadolu'da da öyle. YSK yalnız Recep Tayyip Erdoğan'a kamu araçlarını, kamu mallarını kullanma hakkını verdi. Dolayısıyla bunlar senin benim paramla yapılan şeyler. Her yerden bakıyor hayata Köprüden, köprü altlarında, duvarlardan, parklardan... 16 yıldır ülkenin kurum ve kuruluşlarıyla işgal edildiğini, yeraltı ve yer üstü zenginliklerinin talan edildiğini gördüm. Bunun için aday oldum" şeklinde konuştu.

'ÇÖZÜM ANCAK HALK HAREKETİ'

Aydın sözlerine şu şekilde devam etti:

"Recep Tayyip Erdoğan'ın gitmesi başlı başına gitmesi çözüm değil. Hele sandıkla gitmesi hiç değil. Ancak bir halk hareketiyle gitmesi çözüm olur. Bitirilmiş bir cumhuriyet var karşımızda. Burada sürdürülebilir bir durum var mı? Bir gedik açmak gerekir"

'İŞGAL EDERİZ'

Beşiktaş'ta bulunan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı binası kapatılması sorusunun yanıtlayan Aydın şunları söyledi:

"Tahammülsüzlük sınırı ancak budur. AKM, Muhsin Ertuğrul, kültür sanat alanlarının yok edilmesi Recep Tayyip Erdoğan'ın tahammülsüzlük alanının son noktasıdır. Karşımıza çıkan şeyin giderayak yapılan düşmanlıktır. Oradaki hocaları öğrencileri yok etmek cumhuriyet düşmanlığıdır. Bu bir talan politikasıdır ve yalandır. Başında İsmail Kahraman gibi bir adam var, şeriatı savunan. TBMM'de kadın oyuncu arkadaşların sahneye çıkmasını engelleyecek kadar gerici, ırkçı ve şeriatçı. Bunun önüne geçeceğiz"

Bugün 13.30'da   Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı binası önünde yapılacak basın açıklaması için çağrıda bulunan Aydın,  "Sanatçı, öğrencilerle birlikte basın açıklaması yapacağız. Tüm yurttaşları oraya çağırıyoruz. Bu tutumdan vazgeçilmezse işgal ederiz. Net söylüyorum. Orası bu ülkenin aydınlık yüzüdür. Bu yapının hiç edilmesine büyük reaksiyon gösterileceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

“Meral Hanım’a bir kez daha sağlık ve mutluluklar diliyorum”
"İsrafın kaynağı olanlar israfı durduramazlar"
Başkan Ertemur 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı yayımladı
Belediye başkanlarımıza AK Parti'ye geçmeleri için baskı yapılıyor
Erdoğan, Özel’le buluşmadan Bahçeli’ye danıştı; perde arkası hareketli