Orhan Aydın’dan CHP ve TİP’e Hatay tepkisi geldi! Hatay'a yanlış!

Tiyatrocu Orhan Aydın, AKP’nin kazandığı Hatay üstünden açıklama yaptı. CHP ve TİP’e yüklenerek, konuşmalarına devam etti. Depremde kaybettiği kızı ve Hataylıları hatırlattı, duygusal anlar yaşadı. Aydın “Her şeyi anketlerle yaparsan geleceğin durum bu. Yanlış yaptılar”

Yerel seçimleri geride bırakırken, AKP adayı Mehmet Öntürk, en çok beklenen illerden biri olan Hatay'ı kazandı. Aydın depreminde kızı Eylem Şafak'ı kaybeden tiyatrocu Orhan Aydın, TELE1'e konuk olduğu Gerçeği İzinde'de Hatay seçim sonuçlarından CHP ve TİP'i sorumlu tuttu. seçimi kazanınca şehir büyüyor. Aydın şöyle konuştu:

'DAHA ÇOK CEVAP BULACAK'  

"Hatay benim gözyaşlarımdır, vicdanımdır, aklımdır, yüreğimdir. Orada ömrümün bir kısmı yere düştü. İnsanlar var hepsi Bu duyguları yaşayan deprem bölgeleri üzerinde. Evet gidemiyorum ama neredeyse günde iki üç kez Hatay'ı görüyorum. Bakalım orada ne olacak. Mustafa Kemal'in sözlerini harfiyen anlayan ve "Hatay benim şahsi meselemdir" diyen Recep Tayyip Erdoğan ve kabinesinin, başta Hatay olmak üzere tüm deprem bölgesinde çevrilmemiş taş bırakmadığı açıktır. Hatay'da verilen her sipariş ödüllendirilecektir. 500 bin Suriyelinin varlığı, Alevilerin yaşadığı Samandağ ve Defne'nin tecridi ve düşmanlığı... Bütün AKP iktidarları döneminde Defne'ye tek bir çivi bile çakılmadı. Yol ve eğitim sistemi yok. Açık düşmanlık ortaya çıktı. Bu düşmanlığın önümüzdeki sezon daha fazla yankı bulacağına inanıyorum.

"KARA DAYANIŞMASINI KORUMALARI GEREKİR"


Hatay kaldırıcıları, Hatay'ı asıl koruyan vatandaşlardır. Depremde STK'ların, TKP'nin, EMEP'in vs. olduğunu gördük. Ne yaptıklarını gördük. Benim asıl çağrım bu dayanışmayı gerçekleştirecek bir forum oluşturmaktır. Bölgeye yardım edenlerin geri çekilip AKP'ye oy verdiklerini söylemelerinden ve insanların evsiz kalmasından korkuyorum. Hala yiyecek, su ve ilaç yok. 85 milyon insan bir araya gelip dayanışma göstermeli..

Şunu CHP'li arkadaşlarıma söylemek istiyorum, yanılıyorlardı. Belediye başkanının oraya atanmaması gerekiyor. Gökhan Zan medya maymunu haline geldi. Kapı kapı dolaştı; TİP devraldı, misyonunu ve fikirlerini hayata geçirdi. Gökhan Zan 15 bin oy aldı. Gerçek bir CHP adayına bu yüzde 2 yeter. CHP'nin mevcut adayı AKP tarafından işe alındı. CHP her zaman anket dedi, yani sandıkla olmayacak. Burası deprem bölgesi. Her şeyi anketlerle yaparsanız karşılaşacağınız durum budur. Değişmesi gerekiyordu..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Meteorolojiden İstanbullulara kötü haver: 17 Mayıs 2024 İstanbul hava tahmini
Cumhurbaşkanlığı'nın 'tasarruf' genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı
İstanbul'da ucuz ev kalmayınca yatırımcılar da Düzce'ye yöneldi
Zam haberlerinin ardı arkası kesilmiyor! O tarihten sonra Coca Cola fiyatları uçacak!
Türkiye'nin milli yiyeceği ama yenmiyor! Dönerin yarım ekmek fiyatı bile şaşırttı