Orhan Uğuroğlu: Soylu, Bahçeli’ye minnet borcunu ödüyor

Saldırıya uğrayan Yeniçağ gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu, Soylu’nun istifasının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından MHP lideri Bahçeli’nin baskısı sonucu kabul etmediği görüşünü hatırlatarak, "Soylu Bahçeli'ye minnet borcunu ödüyor…" dedi.

Yeniçağ gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu uğradığı saldırı sonrası yürütülen soruşturma sürecine tepki gösterdi. Uğuroğlu, bugünkü yazısında, daha önce ifade ettiği, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından MHP lideri Devlet Bahçeli’nin baskısı sonucu kabul etmediği görüşünü hatırlattı.

“Özdağ'a bana ve Hatipoğlu'na yönelik polis soruşturması kurnazlığı şunu açıkça gösteriyor" diyen Uğuroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Süleyman Soylu pandemi nedeniyle sokağa çıkma krizi yaşanması nedeniyle istifa etti. Devlet Bahçeli'nin baskısı nedeniyle Erdoğan'ın istifayı kabul etmediğini yazdım. Özdağ'a bana ve Hatipoğlu'na yönelik polis soruşturması kurnazlığı şunu açıkça gösteriyor; Soylu Bahçeli'ye minnet borcunu ödüyor…" Öte yandan Türk yargısını ‘bağımsızlık’ ve ‘tarafsızlık’ açısından eleştiren Uğuroğlu, “Türk yargısının 2018'den bu yana ‘siyasi’ bir organ olan HSK tarafından kontrol altında olduğu” görüşünü de dile getiren Uğuroğlu, “FETÖ ihraçlarından sonra yeni alınan savcı ve hâkimlerin AKP ve MHP'li avukatlar arasından seçildiğini sağır sultan duydu” 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özel'den İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu'na tebrik mesajı geldi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan 'ara zam' sorusuna yanıt
"Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak"
İmamoğlu ve Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik mesajı gönderdiler
"Ayrıca Meral Akşener çok değerli bir insan"