Orijinal küt böreği tarifi

Türk mutfağının eşsiz tatlarından biri olan börek, her daim sofraların baş tacı olmuştur. Ancak, börek dünyasında öyle bir tarif var ki, çıtırlığıyla ve lezzetiyle ötekilerden bir adım öne çıkıyor: Küt böreği.

Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan börek, her daim sofraların baş tacı olmuştur. Ancak, börek dünyasında öyle bir tarif var ki, çıtırlığı ve lezzetiyle diğerlerinden ayrılır: Küt böreği. Genellikle pastanelerde karşımıza çıkan bu lezzeti evde denemek isterseniz, işte ihtiyaç duyacağınız malzemeler ve adım adım yapılışı...

MALZEMELER

  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • 4.5 su bardağı un
  • 200 gr sade yağ
  • Tuz

YAPILIŞI

  1. Hamuru Hazırlayın: İlk olarak unu eleyin ve geniş bir kaba alın. Ortasını havuz şeklinde açarak kabartma tozu, ayçiçeği yağı, yoğurt, tuz ve yumurtayı ekleyin. Tüm malzemeleri iyice yoğurarak hamur haline getirin.

  2. Beze Yapımı: Hamuru 20 eşit bezeye ayırın. Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız bezelerin aralarına oda sıcaklığında yumuşamış sade yağ sürerek üst üste dizin.

  3. Hamuru Şekillendirme: Tüm bezeleri oklava yardımıyla yuvarlak bir tepsi büyüklüğünde açın. Üzerine yeniden sade yağ sürerek hamuru rulo şeklinde sarın. Ruloyu üç parçaya kesin ve buzdolabında 1 saat dinlendirin.

  4. Fırınlama: Ruloları dolaptan çıkarın ve kesik kısımlarından bastırarak yassı şekil verin. Hazırladığınız hamuru açın ve aralarına sade yağ sürerek tepsiye dizin. En üstteki yufkanın üzerine de yağ sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında böreği kızarana kadar pişirin.

  5. Servis: Pişen böreğinizi fırından çıkarın ve küçük dikdörtgen parçalar şeklinde dilimleyin. Üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis edin.

AFİYET OLSUN!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.