Orman yangınında kirpiyi yanmaktan kurtardılar

Son dakika! Az kalsın oda yanıyordu! Antalya'nın Serik ilçesinde çıkan orman yangınında ekipler, yangınla mücadele ederken, vatandaşlar bir yandan hayvanlarıyla birlikte evlerini tahliye etmiş oldu...

Antalya'nın Serik ilçesinde ekipler orman yangınına müdahale ederken, vatandaşlar da evlerini ve hayvanlarını tahliye ederek yabani hayvanları kurtarmaya çalıştı. Oğlu soğutmaya çalışırken bir bölge sakini çitleri kurtardı. Anne ve babasının yangında mahsur kaldığını söyleyen genç kız arayarak yardım istedi ve şunları söyledi: "Bütün mahalle yanıyor. Lütfen bana yardım edin. Annem ve babam mahsur kaldı." Yangını önlemek için 30 ev boşaltılırken, vatandaşlar jandarmaların yardımıyla evlerini terk etti. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, evlerde hasar meydana gelmedi.

Serik İlçesi Yumaklar Mahallesi'nde saat 14.00'te yapılan ilk incelemeye göre, devrilen elektrik direği nedeniyle çıkan yangın, silahlı kuvvetler tarafından söndürülüyor. 60 hektar alana sahip olan ve karanlıkta gece görüşlü 2 helikopterle desteklenen bu yangına, 70'i itfaiye olmak üzere yaklaşık 500 kişiye, karadan Bölge Orman Dairesi Başkanlığı'na kadar halkın desteği sürüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.