Ormanlardaki kaçak binalar karara gerek olmaksızın kaldırılacak!

Devlet ormanlarında kaçak tesisler, binalar ve izinsiz ekim-dikim alanları, Orman Genel Müdürlüğü tarafından derhal yıkılacak veya ortadan kaldırılacak. Yıkım masrafları şüphelilerden tahsil edilecek. Gerektiğinde, bu yapılar ormancılık hizmetlerinde kullanılabilir.

Orman Genel Müdürlüğü, devlet ormanlarındaki kaçak tesisleri, binaları ve izinsiz ekim-dikim alanlarını derhal yıkacak ve ortadan kaldıracak, yıkım masraflarını şüphelilerden tahsil edecek.

Devlet ormanlarında kaçak olarak yapılan tesisler ve binalar, ekilen ve dikilen yerler ile mahsullere hiçbir karara gerek olmaksızın el konulacak, yıkılacak ve sökülerek ortadan kaldırılacaktır.

Orman Genel Müdürlüğü'nün Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğine göre, orman kanununun 17. maddesinin 2. fıkrasına dayanan bu düzenleme çerçevesinde yıkım işlemleri için yapılan harcamalar şüpheliden tahsil edilecektir.

Açma, işgal ve yaralanma yoluyla yapılan suçlarda, suçun başlangıcından itibaren Cumhuriyet savcısına bilgi verilerek müdahale edilecektir.

İzinsiz yapılan dikim ve ekim yerleri ile inşaat aşamasındaki yapılar da dahil olmak üzere, Orman Genel Müdürlüğü tarafından hiçbir karar gerekmeksizin derhal yıkılacak veya ortadan kaldırılacaktır.

Ancak, bu yapı ve tesisler, ormancılık hizmetlerinde kullanılabilecekse, yeniden değerlendirilip kullanılabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.