Orta Çağ Dönemi'ne Ait Tabletle Yakalanan kişinin evinden tarih çıktı

Konya'da Orta Çağ Dönemi'ne ait bir tableti 4 milyon TL'ye satmaya hazırlanan M.Ç., jandarma operasyonuyla yakalandı. Yapılan aramada, tarihi tabletin yanı sıra 13 farklı obje, bir kilden nesne, iki yüzük ve bir kurusıkı tabanca bulundu.

Konya'da jandarma ekipleri, Orta Çağ Dönemi'ne ait bir tableti 4 milyon TL'ye satmaya çalışan M.Ç.'yi yakaladı. Beyşehir'de gerçekleştirilen operasyonda, M.Ç.'nin evinde ve aracında tarihi tabletin yanı sıra birçok değerli obje ve bir kurusıkı tabanca ele geçirildi. M.Ç., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Konya'da, Orta Çağ Dönemi'ne ait çeşitli figürlerle süslenmiş bir tableti 4 milyon TL'ye satmaya hazırlanan M.Ç., gerçekleştirilen bir operasyonla yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Beyşehir'de yaşayan M.Ç.'nin elinde tarihi bir tablet bulunduğunu ve bunu yüksek bir fiyata satmaya çalıştığını tespit etti. 

Bunun üzerine JASAT (Jandarma Suç Araştırma Timleri) ve Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, M.Ç.'nin adresine operasyon düzenledi. 

Gerçekleştirilen aramalarda, aracında ve evinde Orta Çağ Dönemi'ne ait tabletin yanı sıra 13 farklı boyut ve türde tarihi obje, bir kilden yapılmış nesne, iki yüzük, bir kurusıkı tabanca ve bir şarjör ele geçirildi. M.Ç., 'Kültür ve Tabiat Varlıkları Kanununa muhalefet' suçlamasıyla gözaltına alındı, ancak çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.