Orta Doğu'da tansiyon yükseliyor: ABD bölgeye ek asker gönderecek

ABD Savunma Bakanlığı, Orta Doğu'da İsrail ile Lübnan Hizbullahı arasındaki gerginliğin artması sebebiyle bölgeye ek asker göndermeye karar verdiğini açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından yapılan yazılı açıklamada, Orta Doğu'daki artan gerginlikler ve güvenlik önlemlerini artırma gerekliliği nedeniyle, bölgede mevcut bulunan askeri güçleri takviye etmek amacıyla az sayıda ek ABD askeri personeli gönderileceği duyuruldu. 

Açıklamada, bu kararın, bölgedeki güvenliği sağlama ve istikrarı artırma çabalarının bir parçası olduğu belirtildi. Ancak, nereye ve ne kadar askerin gönderileceği gibi ayrıntılara operasyon güvenliği gerekçesiyle değinilmeyeceği ifade edildi. 

Halihazırda ABD'nin Orta Doğu'da yaklaşık 40 bin askeri bulunuyor. Bu askerler, çeşitli görevlerde ve müttefiklerle işbirliği içinde çalışarak, bölgedeki güvenlik durumunu güçlendirmek ve olası tehditlere karşı önlem almak amacıyla faaliyet gösteriyor. ABD, özellikle bölgedeki müttefik ülkelerle işbirliği içinde çalışarak, istikrarsızlık yaratan unsurlara karşı bir denge sağlamayı hedefliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.