Ortak yazılı sınavların mazereti ne zaman? İşte MEB mazeret sınavı tarihi

Ülke genelinde ilk ortak yazılı sınavlar tamamlandı. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) ülke genelindeki ilk ortak yazılı sınav, ortaokul 6. sınıflara yönelik Türkçe ve matematik dersleri için yapıldı. Söz konusu sınavlara katılım sağlayamayan öğrencileri ise mazeret sınavı...

Lise 9. sınıf öğrencileri, 27 Aralık'ta Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri için ülke genelinde ortak yazılı sınavlara girecek. Resmi Gazete'de yayımlanan Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği ile, okul öncesinden 12. sınıfa kadar okullarda ölçme değerlendirme uygulamalarına ilişkin yeni esaslar getirilmişti.

ORTAK YAZILI SINAVLARIN MAZERETİ NE ZAMAN?

Geçerli mazereti bulunan öğrencilerin sınava katılmama gerekçesi, ortak yazılı sınav uygulama tarihinden itibaren en geç 5 iş günü içerisinde velisi tarafınca okul müdürlüğüne yazılı bildirilecek. Ortak yazılı sınavlara mazeretleri sebebiyle katılamayan öğrenciler için mazeret sınavı yapılacak.

Ülke ve il genelinde yapılacak mazeret sınavlarının tarihi, İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafınca ilan edilecek. Ülke ve il genelinde yapılacak mazeret sınavlarının soru ve yanıt anahtarları, ölçme değerlendirme merkezi müdürlüklerince hazırlanacak, sınavın uygulanması ise eğitim kurumu sınıf veya alan zümrelerince yapılacak.

Mazeret sınavlarına katılmayan öğrenciler için ayrıca mazeret sınavı yapılmayacak ve öğrenci sınava katılmamış olarak değerlendirilecek.

Öğrenci velisi, 3 iş günü içinde öğrencinin öğrenim görmüş olduğu okul müdürlüğüne sınav sorularına yönelik itirazı için dilekçeyle başvurabilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

2024-ALES/2 ne zaman? ALES sınav ve başvuru tarihleri
AUZEF sınav neticeleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Gözler AUZEF bahar dönemi sınav sonuçlarında
YDS sınavı ne zaman yapılacak? (2024 YDS/2 başvuru ve sınav takvimi)
ALES neticeleri açıklandı (ÖSYM ALES/1 sonuç sorgulama sayfası)
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Efeler Cumhuriyet İlkokulu Öğrencilerini Fidanlıkta Ağırladı