Ortodoks Kilisesi’nden sert Ayasofya çıkışı!

"Bu karar, Hristiyanlığın diğer dinlerle barışçıl bir arada yaşamadaki aktif rolünden kurtulma girişimi değilse, doğudaki Hristiyan varlığının rolünü küçümsemeyi amaçlamaktadır.”

Antakya Ortodoks Kilisesi Patriği John X, Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi kararının Ortadoğu'da kalan Hristiyan varlığından kurtulma girişimi olduğunu belirtti.

Antakya Ortodoks Kilisesi Patriği John X, İstanbul Fener Rum Patriği Bartholomeos’a yazdığı mektupta, Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi kararının Ortadoğu'da kalan Hristiyan varlığından kurtulma girişimi olduğunu belirterek, kararı kınadı.

Patrik John X’in mektubunda şu ifadeler yer aldı: “Türkiye hükümetinin Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesine ilişkin üzücü kararını duyduk. Bu karardan üzüntü duyuyoruz ve ülkelerimizin tarihinin silinmesine katkıda bulunan her şey gibi bunu da protesto ediyoruz. 

Bu karar, Hristiyanlığın diğer dinlerle barışçıl bir arada yaşamadaki aktif rolünden kurtulma girişimi değilse, doğudaki Hristiyan varlığının rolünü küçümsemeyi amaçlamaktadır.” John X, mektubunda ayrıca bu kararın, dini çeşitliliğe saygılı sivil devletler yaratmayı amaçlayan doğu ülkelerinin tüm çabalarını yok edeceğini vurguladı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Dünya Haberleri

Baltimore'da Yıkılan Köprü Faciasında Son İşçinin Bedeni Bulundu, Arama Çalışmaları Sonlandırıldı
İsrail'in Refah saldırıları devam ediyor: 100'den fazla noktaya hava saldırısı yapıldı
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: "Ukrayna, NATO askeri talep etmedi"
Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye ziyareti öncesinde ikilili ilişkileri değerlendirdi
Paris'teki Askeri Hastanede Lassa Ateşi Teşhisi Konulan Asker Tedavi Altında