Oscar tarihine geçen zarf karışıklığının sorumlusu ''bulundu'

Merakla beklenen 89. Akademi Ödülleri nam-ı diğer Oscarlar dün sahiplerini buldu. Gecenin en prestijli ödüllerinden biri olan En İyi Film kategorisi iki dakika arayla iki farklı filme gitti. Oscar tarihine geçen bu hataya ödülü...

Merakla beklenen 89. Akademi Ödülleri nam-ı diğer Oscarlar dün sahiplerini buldu. Gecenin en prestijli ödüllerinden biri olan En İyi Film kategorisi iki dakika arayla iki farklı filme gitti. Oscar tarihine geçen bu hataya ödülü sunmak için sahneye gelen ünlü oyuncular Warren Beatty ve Faye Dunaway’e yanlışlıkla En İyi Kadın Oyuncu kategorisine ait zarfın verilmesi neden oldu.

Sahnede, kazananı açıklamak için zarfı açan Beatty, bir süreliğine durakladıktan sonra partneri Dunaway’e zarfı uzattı ve kazanan La La Land (Aşıklar Şehri) olarak anons edildi. Film ekibi ödülü almak için sahneye geldikten sonra ise asıl kazananın Moonlight (Ay Işığı) olduğu fark edilerek ödül gerçek sahibine teslim edildi.

Dünden bu yana gündemdeki yerini koruyan bu skandal karışıklıkla ilgili kafa yoran komplo teorisyenleri, ünlü oyuncu Leonardo DiCaprio adını ortaya attı. DiCaprio’nun adının ''olağan şüpheli’ olarak gündeme gelmesinin nedeniyse La La Land’in yıldızı Emma Stone’a En İyi Kadın Oyuncu ödülünü takdim eden isim olması. Üstelik buna DiCaprio’nun Oscar’ı kucaklamak için yıllar boyu beklemiş olması da hesaba katılınca ''DiCaprio intikamını aldı’ yorumlarına neden oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.