Osman Gökçek'i destekleyeceği iddia edilen Sinan Aygün'den ilk açıklama

ABC Gazetesi/ ÖZELAnkara Ticaret Odası’nda (ATO) bugün yaşanan istifa depreminin ardından adaylığını açıklayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in başkanlığını ATO eski Başkanı...

ABC Gazetesi/ ÖZEL

Ankara Ticaret Odası’nda (ATO) bugün yaşanan istifa depreminin ardından adaylığını açıklayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in başkanlığını ATO eski Başkanı ve Şeref üyesi ayrıca CHP eski Milletvekili Sinan Aygün’ün de desteklediği iddia edilmişti.

Söz konusu iddiaların ardından ABC Gazetesi’ne açıklama yapan Aygün, sürecin kendisi için beklenen bir tablo olduğunu ifade etti.

"İSTİFALAR OLAĞAN"

Aygün, özellikle 15 Temmuz darbe girişimi ardından ATO Yönetim Kurulu’nda yer alan kimi isimlerin FETÖ ile ilişkilendirildiğini, kimilerinin yurt dışına gittiğini ve yönetimin böyle bir karar almasının bir süredir beklendiğini belirtti.

Aygün, dün Yönetim Kurulu üyelerinden 9’unun aldığı istifa kararı ardından kurulun karar alma yetkisinin de kalmadığını ve bugün ATO Başkanı’nın istifa etmesinin beklenen bir gelişme olduğunu ifade etti.

"TARAF OLMAKTAN KAÇINACAĞIM"

Osman Gökçek’e yönelik bir desteği olup olmadığı yönünde ise gelişmelerin beklenenden hızlı ve ani olduğunu söyleyen Aygün, kendisinin yeni yönetimin seçilmesi sürecine dair bir oy hakkı olmadığını, ayrıca Gökçek’in adaylığının da yeni açıklandığını ifade etti. Yönetime dair başka adaylık ihtimalleri olduğunu da söyleyen Aygün, Şeref üyesi olmasından ötürü taraf olmaktan kaçınacağını da belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Dolar Kuru Çöküşte! Ünlü Ekonomist Tarih Verdi: 25 TL'ye Düşecek!
Trafik poliçe fiyatlarına asgari ücret ayarı!
Dev Banka Resmen İflas Etti!
Bu yılın ilk iflas haberi! Önemli bir banka resmen kapanıyor: Çok sayıda şubesi bulunuyordu
Yatırımcılara uyarı! Önümüzdeki hafta piyasaların yönü şekillenecek!