"Sağlıklı bir yaşam ve yaşlılık için uyku vazgeçilmez bir iyi hayat ayrıntısı" diyen Prof. Müftüoğlu, şu ifadeleri kullandı:
"Uzmanlara göre, kaliteli bir gece uykusu çok sayıda farklı uyku tamircisinin/gece görevlisinin çalıştığı muazzam bir “tamir atölyesi” görevi üstleniyor. Ve o atölye/tamirhanenin her gece en az 6-9 saat mutlaka faaliyet halinde bulunması, açık tutulması, aralıksız görev yapması gerekiyor.
Günün geri kalan üçte ikisinde yani uyanıkken sadece beyin hücrelerinde değil, vücudun tamamında oluşan binlerce hasar, biriken binlerce toksin, gelişen binlerce problem biz uykuya geçer geçmez avlan o muazzam tamirhanedeki adeta bir orkestra gibi çalışan “sistemler, moleküller, görevli hücreler” tarafından düzeltilip iyileştiriliyor ya da tamir ediliyor. Sorunları düzeltilip yaraları iyileştiriliyor.
Yeterli ve kaliteli bir gece uykusu söz konusu değilse kaliteli bir hayat da iyi ve kaliteli bir yaşlanma süreci de tamamen şansa havale edilmiş demektir. Erken yatıp erken kalkmak, varsa eğer uyku bölünmelerini engellemek, uyku süresinden asla taviz vermemek hepimiz için en az sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz, huzura odaklı bir ruhsal örgütlenme kadar önemlidir."