Osmaniye’de 'Mavi Dil' Alarmı: 10 Köy Karantina Altında!

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde 10 köyde 'mavi dil' hastalığı belirtilerinin görülmesi üzerine karantina ilan edildi. Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ile belediye ekipleri, hastalığın yayılmasını önlemek için ilaçlama ve aşılama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Osmaniye’nin Kadirli ilçesine bağlı 10 köyde, ‘mavi dil’ hastalığı belirtilerinin görülmesinin ardından karantina uygulaması başlatıldı. Kadirli Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ve belediye ekipleri, hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla ilaçlama ve aşılama çalışmalarını sürdürüyor.

HASTALIKLA MÜCADELE SÜRÜYOR

Besicilikle uğraşan Hüseyin Pişkin, ekiplerin yoğun çalışmaları için minnettar olduklarını belirterek, "Bölgemizdeki ‘mavi dil’ hastalığından dolayı belediye ile ilçe tarım müdürlüğü ekiplerinden Allah razı olsun, gelip ilaçlama yaptılar, aşılarını yaptılar. Sinekten bulaştığı için her yeri dezenfekte ettiler. 26 yıldır hayvancılıkla uğraşıyorum, ilk defa bu hastalıkla karşılaşıyorum. Şu an hayvanlarımda bir sorun yok, çok şükür" dedi.

TEDBİRLER ARTTIRILDI

Osmaniye’deki hastalığın yayılmasını önlemek için bölgedeki koyunlar aşılanırken, sinekler aracılığıyla bulaşan hastalıkla mücadele kapsamında tüm köylerde dezenfeksiyon çalışmaları da devam ediyor. İl Tarım Müdürlüğü, hastalığın daha fazla yayılmasını önlemek amacıyla tüm tedbirleri almaya devam edeceklerini açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.