Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde Emekli vatandaş: 'Etin tadını unuttum'

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde emekliler, düşük maaşlarının geçimlerini sağlamadığını dile getiriyor. 25 yıl prim ödeyen Muammer Güven, 14 bin liralık maaşının faturalarını ödedikten sonra geriye bir şey kalmadığını belirtiyor.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan emekliler, maaşlarının yetersizliğinden dolayı geçim sıkıntısı çektiğini ifade etti.

"ÜZÜM ALIP YİYEMEDİM"

Emekli Muammer Güven, şu şekilde konuştu:

"25 yıl boyunca esnaf olarak Bağ-Kur'a prim yatırdım. Emekliler arasındaki haksızlıkları dile getirmek istiyorum. 9 bin gün primim var. Arkadaşım çiftçi, Bağ-Kur'dan 3 bin 600 gün yatırmış; yarısı kadar prim ödemiş. O kişi 3 bin 600 günden 12 bin 500 lira alırken, ben 9 bin günle sadece 14 bin lira alıyorum. 25 yıl prim ödemiş bir emekli olarak, bu 14 bin lira ile nasıl geçinebilirim? Telefon, elektrik, doğalgaz, su faturalarını ödedikten sonra geriye hiçbir şey kalmıyor. Bu parayla et mi alacağım, pazara mı gideceğim? Üzümün kilosu 70 lira, domates 50 lira, salatalık 50 lira. Canımın istediğini pazardan alıp yiyemiyorum. Bugüne kadar bir emekli olarak üzüm alıp yiyemedim. Et ise zaten hiç alamıyoruz; ayda bir ya da iki kilo almak bile mümkün olmuyor. Etin ve meyvenin tadını unuttuk. Emekliler sürünmekte, ölümü beklemekten başka çareleri yok. Bir kahveye gidemezse, lokantaya gidemiyorsa, gezmeye çıkamazsa bu emekli ne yapsın?"

"ENFLASYON HESABINI PAZARDA YAPSINLAR"

Bir başka emekli ise şöyle konuştu: "Nereden yetecek? Gelsinler pazara, maaşlarıyla orada bir haftalık ihtiyaç alsınlar. On kilogram mal almak bile bir evin ihtiyacı için bin lira. Bu maaşla buraya kadar yeter mi? Çay içemezsin, çarşıda yemek yiyemezsin, evde zorla geçinmeye çalışırsın. Yapacak bir şey yok."

Başka bir emekli de, "Pazara geldik ama her şey çok pahalı. Maalesef fazla bir şey alamıyoruz. Birkaç parça aldım, şimdi eve gideceğim. Maaşım eskiye göre çok düştü, artık yetmiyor. Alım gücüm düştü, maaşım eridi, maalesef eridi," dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.