Osmanlı'da padişahların özel tercihiydi! Cinsel gücü deli gibi artırıyor: İşte o baharat

Osmanlı döneminde yaygın olarak kullanılan, ancak günümüzde unutulmaya yüz tutan bu baharat, cinsel güç artırıcı ve şifa kaynağı olarak biliniyordu. Halk arasında 'uzun biber' olarak da adlandırılan bu baharatın Osmanlı Padişahları tarafından özellikle halvet öncesinde tüketildiği biliniyor

Osmanlı döneminde yaygın olarak kullanılan ancak günümüzde unutulmaya yüz tutan darülfülfül baharatı, kadın ve erkekler arasında doğal cinsel güç artırıcı ve şifa kaynağı olarak biliniyordu. Halk arasında 'uzun biber' olarak da adlandırılan bu baharat, yapılan araştırmalar sonucu enfeksiyonlara karşı etkili olduğu ve çeşitli sağlık yararlarına sahip olduğu belirtiliyor.

CİNSEL GÜÇ ARTIRICI OLARAK KULLANIMI: OSMANLI PADİŞAHLARINA YEDİRİLİYORDU!

Osmanlı döneminde özellikle padişahların, haremden getirilen cariyelerle yapacakları halvet öncesinde darülfülfül baharatının tüketildiği belirtiliyor. Ayrıca, mesir macunu yapımında da sıkça kullanılan bu baharatın cinsel güç artırıcı özellikleri dikkat çekiyor.

SAĞLIK YARARLARI VE VİTAMİN İÇERİĞİ: ŞİFALI BİTKİ DARÜLFÜLFÜL

Darülfülfül, yüksek oranda vitamin ve fenol bileşikleri içererek bağışıklık sistemini güçlendirir. Soğuk algınlığına karşı etkili olduğu bilinen bu baharat, vücut ısısını artırarak toksinlerin vücuttan atılmasını destekler.

SİNDİRİM SİSTEMİNE FAYDALARI: İŞTAH ARTTIRICI VE SİNDİRİM KOLAYLAŞTIRICI

İştah arttırıcı özellikleriyle öne çıkan darülfülfül, bal ile birlikte tüketilerek iştahsızlık çeken çocuk ve erişkinlerde kullanılır. Aynı zamanda sindirim sistemine de olumlu etkileri olan bu baharat, sindirimi zor besinlerin hazmını kolaylaştırır, gaz oluşumunu önler ve mide şişkinliğini engeller.

DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI: BAĞIRSAK ENFEKSİYONLARINA KARŞI KORUYUCU ETKİ

Darülfülfül, sindirim sistemi üzerindeki olumlu etkileriyle bağırsak enfeksiyonlarını tedavi edici özelliklere sahiptir. Ayrıca, idrar söktürücü özelliği ile toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olarak genel bir sağlık kaynağıdır.

Osmanlı'nın mistik baharatı darülfülfül, günümüzde de sağlık ve şifa arayanlar için dikkat çekici bir alternatif olmaya devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Her derde deva doğal ilaç arayışında mısınız? Canan Karatay'dan 7 bin yıllık doğal ilaç önerisi!
17 Mayıs 2024 günlük burç yorumları
Kendisini 'cinsel terapist' olarak tanıtan Buse Aydın'a ağır ceza
Meteoroloji’den İstanbul dahil çok sayıda kente sağanak yağış uyarısı
Bilim insanları, insanları dondurup yeniden hayata döndürmenin yolunu buldu!