''ÖSO, Türk askerine karşı provokatif eylemler yapabilir''

Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, Özgür Suriye Ordusu''ndaki bazı grupların Türk askerine karşı provokatif eylemler yapabileceğini söyledi.

Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, Suriye'deki son gelişmeleri değerledirdiği yazısından OSÖ tehlikesine dikkat çekti. 

TSK'nın Suriye2ye yönelik operasyonlarında 'kardeş' olarak gördüğü OSÖ'dan 'çatlak sesler' yükseldiğini söyleyen Takan, ''Bazı ÖSO grupları arasında ‘Türkiye bizi sattı bize eskisi kadar kıymet vermiyor’ gibi şeyler konuşulmaya başlandı'' dedi. Takan, ÖSO'ya ait bazı grupların bu şikayetin ardından TSK'ya yöneli provokatif hamleler yapıp bunları da başka güçlerin üzerine yıkarak yeniden rol alma eğiliminde olabileceklerini iddia etti. 

Takan'ın yazısından ilgili bölüm şöyle: 

''Bugün itibarıyla Türkiye’nin kontrolünde bulunan bölgede konuşlu bazı ÖSO grupları arasında ‘Türkiye bizi sattı bize eskisi kadar kıymet vermiyor’ gibi şeyler konuşulmaya başlandı. Bunlar içinde sadakatsiz ve nankör olanlar buna çare olarak Türk askerine karşı provokatif eylemler yapmayı ve bunu başka güçlerin üzerine atarak tekrar kıymet kazanma gibi bir çılgınlık yapabilirler. Çok dikkatli olmak lazım.

YPG, Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna geçmesinden endişeli. ABD’li askerler YPG’ye devamlı moral veriyor karargahlarında söylemleri, Türkiye’nin ekonomisi çok kötü operasyon yapamaz diye…

Önümüzdeki bir kaç gün içinde ABD’nin Deyrizor üssünde bulunan uzun, kısa menzili füzeler ve hava savunma sistemleri bu konuda eğitimlerini tamamlayan YPG’lilere teslim edilecek.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"Atatürk’ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var"
İletişim Başkanlığı, mart ayında tarihinin rekorunu kırdı
Memleket Partisi'nde genel merkez ve otobüs boşaltıldı
Kadının Statüsü Genel Müdürü görevden alındı
Normalleşme umut verdi ama bir şey çıkmadı