ÖSYM, koronavirüs nedeniyle 7 sınavı erteledi

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, koronavirüs tedbirleri kapsamında ALES/2, YÖKDİL/2, DUS-STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ve DHBT sınavlarınının ertelendiğini bildirdi. Sınavların yeni tarihleri, salgının seyrine göre belirlenecek.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında ALES/2, YÖKDİL/2, DUS-STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ve DHBT sınavlarını erteledi.

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, konuya ilişkin sosyam medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Salgının ülkemizdeki seyrine ve Sağlık Bakanlığının görüşlerine göre ilgili sınavların yeni tarihleri belirlenecek" dedi.

Aygün, açıklamasında şunları söyledi:

"Değerli Adaylarımız, Cumhurbaşkanlığımızın koronavirüs ile mücadele kapsamında aldığı yeni tedbirler doğrultusunda 2020 Yılı Sınav Takvimimizde yer alan ALES/2, YÖKDİL/2, DUS-STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ve DHBT sınavları ileri bir tarihe ertelenmiştir. Salgının ülkemizdeki seyrine ve Sağlık Bakanlığının görüşlerine göre ilgili sınavların yeni tarihleri belirlenecek ve kamuoyuna ayrıca duyurulacaktır."
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Bakan Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama
AUZEF Bahar Dönemi vize sınavları ne zaman, saat kaçta?
1 Mayıs tarihinde nöbet ve ek dersleri olan öğretmenlere ödeme yapılacak mı?
MEB'de, yeni müfredatı destekleyecek "dijitalleşme" mesaisi
Okullar ne zaman kapanacak? Karneler hangi gün alınacak? (2023-2024 MEB takvimi)