ÖSYM yüksek harç ücretlerinde geri adım attı!

ÖSYM, KPSS Genel Kültür - Genel Yetenek ve Alan Sınavı'nda çıkan yüksek giriş ücretleri ve buna gelen tepkiler karşısında geri adım atmak zorunda kaldı.ÖSYM, 420 liraya varan sınav ücretlerine gelen tepkiler üzerine açıklama...

ÖSYM, KPSS Genel Kültür - Genel Yetenek ve Alan Sınavı'nda çıkan yüksek giriş ücretleri ve buna gelen tepkiler karşısında geri adım atmak zorunda kaldı.

ÖSYM, 420 liraya varan sınav ücretlerine gelen tepkiler üzerine açıklama yaptı. ÖSYM açıklamasında, "2017 KPSS kılavuzunda kamuoyuna açıklanan iyileştirmeler korunarak sadece test bazlı ücretlendirme konusu ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından yeniden değerlendirilecek, yeni ücretler KPSS Alan Bilgisi sınav başvurularının başlayacağı 27 Mart 2017 tarihinden önce adaylara duyurulacak" dedi.

ÖSYM, daha önce alan sınavından toplu ücret alırken yeni düzenleme ile Alan Sınavı'ndaki her oturum için ayrı ayrı ücret almayı kararlaştırmış ve yapılan zamlarla  KPSS Genel Kültür - Genel Yetenek ve Alan Sınavı'na giren bir adayın ödeyeceği para 420 TL’ye çıkmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

AUZEF sınav neticeleri: AUZEF vize sınav neticeleri ne zaman açıklanacak?
MEB AÖL takvimi: Açık Lise 3. dönem sınavları ne zaman?
TUS tercihleri ne zaman başlayacak? 2024 TUS/1 tercih kontenjanlarında son durum
Bu hafta sonu hangi sınavlar var? 4-5 Mayıs ÖSYM sınav takvimi
Bu hafta sonu hangi sınavlar var? 4-5 Mayıs ÖSYM sınav takvimi