Otizmli bir genci darp ettiği iddiasıyla tutuklanan eğitmen, ilk duruşmada tahliye edildi!

İstanbul'da, otizmli bir genci darp ettiği iddiasıyla tutuklanan eğitmen, ilk duruşmada tahliye edildi. Tahliye kararı, otizmli gencin iki farklı eğitmenden şiddet gördüğünü belirten eğitmenin savunması doğrultusunda alındı..

İstanbul Büyükçekmece'de, otizmli bir genci darp ettiği iddia edilen bir eğitmenin yargılanmasına başlandı. Duruşma, Büyükçekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşti ve tutuklu sanık Veysel Bağırsakçı ile mağdur Kadir A, müşteki Telli A. ve taraf avukatları duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan sanık Bağırsakçı, üniversite üçüncü sınıf öğrencisi olduğunu belirtti ve söz konusu kurumda 1,5 senedir yarı zamanlı olarak çalıştığını ifade etti. Bağırsakçı, mağdur Kadir A'nın yaklaşık 2 ay önce öğrencisi olduğunu aktardı ve şu şekilde devam etti: "Kadir'le oyun oynuyorduk, ancak sözlerimi dinlemiyordu. Alanda eğitim gören diğer öğrencilerin de bulunduğu bir ortamda, Kadir'i baş başa kalabileceğimiz soyunma odasına götürdüm. Ancak yine de sözlerimi dinlemeyince içi boş plastik eğitim çubuğuyla sol omzuna vurdum. Bu olaydan sonra pişman olduğumu söyledim. Vücudundaki diğer yaralanmaları ben yapmadım. Ayrıca, kurumda çalışan başka eğitmenlerin de şiddet uyguladığını biliyorum. Benim kullandığım eğitim çubuğu iz bırakacak düzeyde değildir."

Cumhuriyet savcısı ise duruşmada mütalaasını açıklayarak, sanığın "beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı silahla kasten yaralama" suçundan 6 aydan 1,5 yıla kadar hapis cezası almasını talep etti.

Mahkeme, tutuklu sanığın tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Kadir A'nın avukatları, duruşmadan sonra adliye önünde ortak bir açıklama yaparak olayın 6 Şubat'ta gerçekleştiğini hatırlattılar. Avukatlar, müvekkillerinin özel bir kurumda eğitim aldığı sırada bir öğretmen tarafından şiddete uğradığını ve sopayla defalarca vurulduğunu belirtti. Ayrıca, sanığın duruşma esnasında kurumda şiddetin devamlı yaşandığını ve buna göz yumulduğunu beyan ettiğini aktardılar. Avukatlar, sanığın daha ağır ceza almasını ve kurumdaki diğer öğretmenlerin de davanın bir parçası haline getirilmesini talep ettiler.

Bu arada, olaya ilişkin güvenlik kamerası görüntülerine de ulaşıldı.

Hatırlanacağı üzere, Türkoba Mahallesi'ndeki bir spor okulunda eğitim gören otizmli Kadir A, annesine eğitmenin kendisini darp ettiğini söylemiş ve vücudundaki darp izlerini göstermişti. Gözaltına alınan Bağırsakçı, "kasten yaralama" ve "kötü muamele" suçlarından sevk edildiği adliyede hakimlikçe tutuklanmıştı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kripto para borsası çöktü, ancak müşterileri paralarını fazlasıyla geri alacak!
Benzin İstasyonunda Son Anda Faciadan Dönüldü: Takla Atan Araç Büyük Felaketi Önledi!
Tiktok'tan Gelirini Sağlıyor! Avrupa Yakası ile adını duyurmuştu!
Müzisyen Kalben serbest bırakıldı
Birecik'te DEM Parti binasına ikinci saldırı