Otomobil bayileri müşteri bulmak için çaba harcıyor! İndirimlerin son tarihi 7 Temmuz

Otomobil almak isteyenler için bayilerden art arda kampanyalar gelmeye başladı. Sıfır otomobillerde başlatılan bu kampanyaların 7 Temmuz'a kadar devam etmesi bekleniyor. Peki, 7 Temmuz’da ne değişecek? İşte detaylar...

Otomobil bayileri, müşteri çekmek amacıyla yeni kampanyalar başlattı. Sıfır otomobillerdeki indirim oranı %20'ye kadar çıkarken, bu kampanyalar 7 Temmuz'a kadar geçerli olacak. 7 Temmuz'dan itibaren otomobil piyasasında yeni bir dönem başlayacak. 

7 TEMMUZ'DA BAŞLAYACAK

Ülkemizde yürürlüğe girecek yeni karar kapsamında GSR2 uygulaması 7 Temmuz'dan itibaren başlatılacak. Bu uygulama ile otomobiller daha sıkı güvenlik önlemlerine tabi olacak. Avrupa Birliği'nin de kullandığı bu uygulama, araçların standart donanımlarında gelişmiş güvenlik paketlerinin yer almasını sağlıyor. Otomobil bayileri ise bu tarihten önce olabildiğince fazla araç satmayı hedefliyor ve bu nedenle endişe duyuyor.

İNDİRİM TUTARI YÜZDE 20'YE ULAŞTI

GSR2 uygulaması başlamadan önce, bayiler uyumsuz otomobilleri ellerinden çıkarmaya çalışıyor. Bu nedenle, müşteri çekmek için ardı arkası kesilmeyen kampanyalar düzenleniyor ve indirim oranları yüzde 20'ye kadar yükselmiş durumda. 7 Temmuz'dan sonra GSR2 standartlarına uymayan otomobiller için para cezası kesilecek. Otomobil üreticileri ve dağıtıcıları, aracın vergisiz fiyatının yüzde 1'i kadar cezaya tabi tutulacak.

SIFIR OTOMOBİL ALMAK İÇİN SON FIRSAT

Sıfır otomobil almak isteyenler için fırsatlar ortaya çıktı. GSR2 uygulaması nedeniyle otomobil bayilerine yoğun ilgi gösteren müşteriler, mevcut kampanyalardan yararlanıyor. Uzmanlar, bayram dönemi olmasına rağmen Haziran ayında 100 bin satış rakamına ulaşılabileceğini öngörüyor. Ayrıca, 8 Temmuz itibarıyla Çin'den ithal edilen otomobillere yüzde 40 ek ÖTV uygulanacak. Bu tarihten sonra sıfır otomobillerde fiyat artışı bekleniyor.

GSR2 kapsamında zorunlu olan yeni güvenlik özellikleri şunlardır:

- Akıllı hız yardımı
- Şerit takip asistanı
- Alkol kilidi hazırlığı
- Kaza veri kaydedici
- Kör nokta belirleme
- Yaya koruma özellikli ön cam sistemi
- Acil durum fren asistanı
- Yorgunluk algılama sistemi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.