Otomobil devi Volkswagen 87 yıllık tarihinde ilki gerçekleştirebilir! Tartışılacak Almanya kararı

Volkswagen, Almanya'daki fabrika kapatma olasılığını gündeme getirerek geniş çaplı bir yeniden yapılandırma ihtiyacına vurgu yaptı. CEO Thomas Schaefer, rekabet gücünün azaldığını belirtti. Şirket, 2026'ya kadar 10 milyar avro tasarruf hedefliyor ve iş güvencesinin sona erdiğini duyurdu.

Alman otomobil devi Volkswagen, tasarruf ve maliyet azaltma stratejileri çerçevesinde Almanya'da fabrika kapatma olasılığını gündeme getirdi. Şirket yönetim kurulunun son toplantısında, Volkswagen AG bünyesindeki markaların geniş kapsamlı bir yeniden yapılandırmaya ihtiyaç duyduğu vurgulandı.

Açıklamada, demografik eğilimlere dayalı bir yeniden yapılandırmanın şirketin rekabet gücünü artırmak için yeterli olmayacağı belirtildi. "Hızlı önlemler alınmadığı takdirde, araç ve parça üretim tesislerinin kapatılması artık göz ardı edilemez." denildi.

Volkswagen, daha önce geçerli olan iş güvencesinin 2029 yılına kadar işten çıkarmaları engelleyen düzenlemenin sona erdiğini duyurdu. Alınacak tüm önlemlerin İşçi Konseyi ile değerlendirileceği bildirildi.

Volkswagen CEO'su Thomas Schaefer, zor ekonomik koşullar ve Avrupa otomotiv pazarındaki yeni rakiplere dikkat çekerek, "Almanya'daki iş gücümüz, rekabet gücü bakımından daha da geriye düşüyor." ifadesini kullandı ve tasarruf için daha fazla adım atılması gerektiğini vurguladı.

Volkswagen'in Çalışma Konseyi, Almanya'daki büyük araç ve parça üretim tesislerinin kapatılması planlarına karşı çıkacaklarını belirtti.

Volkswagen Group, 17 Avrupa ülkesinin yanı sıra Amerika, Asya ve Afrika'da toplam 114 üretim tesisinde yaklaşık 650 bin kişiye istihdam sağlıyor. Almanya'daki istihdam ise yaklaşık 300 bin kişi. Şirket, 2026 yılına kadar 10 milyar avroluk tasarruf ve maliyet azaltma hedefi doğrultusunda personel giderlerini beşte bir oranında azaltmayı planlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.