Otomobil Fiyatlarına Büyük Zam Kapıda: Tarih Belli Oldu!

Otomobil piyasasından araç sahiplerini ilgilendiren önemli bir haber geldi. Eylül ayında otomobil fiyatlarına yüzde 5 oranında kur zammı yapılacağı açıklandı. Döviz kurlarındaki artışın ve ekonomik koşulların etkisiyle, otomobil fiyatlarında bir kez daha yükseliş yaşanacak.

Gazeteci Emre Özpeynirci, sosyal medya hesabından eylül ayında otomobillere kur zammı geleceğini duyurdu.

Özpeynirci, sektör temsilcilerinin kur farkından dolayı eylül ayında ortalama yüzde 5 oranında bir zammın kaçınılmaz olduğunu belirttiğini ifade etti.

Ayrıca, yerli araçların GSR pozitif yanlarının sona erdiğine dikkat çeken Özpeynirci, GSR2'ye geçildiğini ve bunun da fiyat artışı anlamına geldiğini vurguladı.

Temmuz ayında 94 bin adedin üzerinde bir satış gerçekleştiren otomotiv pazarının, ağustos ayında da 85 bin adede ulaşacağını öngören Özpeynirci, "Son haftaya girdik, bekleyip göreceğiz. Bu rakamlarda hem ‘ulusal tip onayı’ olan yerli araçların 31 Ağustos’a kadar GSR2 standartlarına uymayan modelleri satabilme avantajının (ek süre verilmişti) hem de son dönemde yaşanan kur artışı sebebiyle 'zam gelecek' endişesiyle yapılan alımların etkisi var. Sektör temsilcileri, kurdan dolayı eylülde ortalama yüzde 5 zammın kaçınılmaz olduğunu belirtiyor. Kur artışından ziyade euro/dolar paritesi bu noktada belirleyici olacak. Elbette zam oranları markalar ve modeller arasında farklılık gösterecektir. Ayrıca, yerli araçlar için GSR avantajı sona eriyor ve GSR2'ye geçiş yapılıyor, bu da bir fiyat artışı anlamına geliyor. Yani anlayacağınız, eylül ayı zor geçecek ve yılın geri kalanı için de bir gösterge olacak," ifadelerini kullandı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.