Otomobil Satışlarında Yeni Dönem! Yılbaşında Hayata Geçiyor!

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, konut ve otomobil ilanlarının artık e-Devlet üzerinden yetkilendirme ile yapılacağını ve bu uygulamanın 2025 yılında zorunlu hale geleceğini duyurdu.

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Konya'da yaptığı açıklamada 2025 yılı başında konut ve otomobil ilanları için yeni bir dönemin başlayacağını belirtti. Gürcan, konut ilanlarının e-Devlet üzerinden, emlakçı yetkilendirmesiyle verileceğini, aynı sistemin otomobil ilanlarında da kullanılacağını söyledi.

İLANLARDA KİMLİK VE YETKİ DOĞRULAMA

Gürcan, ilan platformlarında kimlik ve yetki doğrulamanın zorunlu hale geleceğini açıkladı. Buna göre, yalnızca TC kimlik numarası doğrulanmış bireyler ve yetki belgesi olan firmalar ilan verebilecek.

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE İHRACAT REKORU

Gürcan, 2023 yılında otomotiv sektörünün ana sanayi ihracatında 19,4 milyar dolar, yan sanayi ile birlikte toplamda 35 milyar dolarlık ihracat rakamlarına ulaşıldığını, 2024'ün ilk 9 ayında ise yüzde 5,3 büyümeyle 26,9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini belirtti.

OTOMOBİL İLANLARI İÇİN E-DEVLET DÖNEMİ

Gürcan, e-Devlet üzerinden konut ilanlarıyla birlikte otomobil ilanları için de yetki tanımlama sisteminin devreye alınacağını ve bu uygulamanın yakında başlayacağını duyurdu.

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE ADİL PİYASA

Son olarak Gürcan, otomotiv sektöründe adil ve rekabetçi bir piyasa yapısı oluşturmayı hedeflediklerini, bu doğrultuda gerekli adımların atılmaya devam edeceğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.