Otomotiv devi iflasını resmen duyurdu! Milyonlarca dolarlık yatırım sonları oldu

Pandemi sonrası iş dünyasındaki zorlu süreçlere bir yenisi daha eklendi. ABD merkezli elektrikli kamyon üreticisi Lordstown Motors, Tayvanlı şirket Foxconn ile yaşadığı anlaşmazlıkların ardından iflas koruması başvurusunda bulundu.

ABD merkezli elektrikli kamyon üreticisi Lordstown Motors, Foxconn ile yaşadığı anlaşmazlık sonucu iflas koruması başvurusunda bulunduğunu açıkladı. Bu karar, pandemi sonrasında şirketlerin yaşadığı iflas furyasına bir yenisi olarak kayıtlara geçti.

FOXCONN ANLAŞMAZLIĞI İFLASI TETİKLEDİ

Lordstown Motors, Tayvanlı şirket Foxconn ile vadettiği yatırım anlaşmasında yaşanan anlaşmazlıkların çözülememesi nedeniyle zorlu bir kararın altına imza attı. Şirket, Foxconn'un taahhütlerine uymamak, dolandırıcılık yapmak ve yatırım anlaşmasına sadık kalmamakla suçladığı bir iflas başvurusu gerçekleştirdi.

ELEKTRONİK DEVİ FOXCONN'A AĞIR SUÇLAMALAR

Lordstown Motors, iflas başvurusu sırasında Foxconn'u ciddi suçlamalarda bulundu. Şirket, Foxconn'un 52,7 milyon dolarlık yatırımı gerçekleştirmesine rağmen söz verdiği ek hisse satın alma konusunda tereddüt ettiğini, ayrıca araç geliştirme planlarına ortak olma konusunda yanıltıldığını iddia etti. Lordstown, elektronik devini 170 milyon dolara kadar yatırım yapma anlaşmasına uymamakla suçladı.

MİLYONLARCA DOLARLIK YATIRIMIN ARDINDAN ACI SON

Foxconn'un daha önce Lordstown Motors'a 52,7 milyon dolarlık yatırım yapmış olmasına rağmen yaşanan anlaşmazlıklar ve iddialar, küresel çapta dikkat çeken bir iflas sürecini başlattı. Lordstown Motors, bu süreçte kendini satışa çıkararak şirketin geleceği konusunda belirsiz bir tablo oluşturdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Yıldızlar daima yalnız olmak ister! Cihat Aşkın'dan açıklama!
Yeni dönemde banka hesaplarında ilk olarak şu soruyu soracaklar!
2024 ev ve taksit tutarları ne kadar? TOKİ'den açıklama geldi!
SGK Uzmanı 'duyum aldık' dedi: Asgari ücrete ara zam gelecek mi?
S&P Global: Türkiye'nin Dolar Karşısındaki TL Değeri 2025'te 43 Liraya Yükselebilir