Otomotiv Sektöründe Sarsıntı: Chery, Türkiye'de Üretim İçin Son Aşamada!

Çinli otomobil üreticileri BYD ve Chery, Türkiye'de dev yatırımlar yapmak üzere harekete geçti. Manisa'da kurulacak fabrikalar, elektrikli otomobil üretimini artırarak Türkiye'nin otomotiv sektöründe önemli bir dönüşüm yaratacak.

Geçtiğimiz Temmuz ayında BYD'nin Türkiye'de otomobil fabrikası kurma kararı almasının ardından, Çinli otomobil devi Chery de ülkemize yatırım yapma hazırlığında. Manisa'da inşa edilecek BYD fabrikası, yıllık 150 bin araç üretim kapasitesine sahip olacak ve toplamda 1 milyar dolarlık bir yatırım gerektirecek.

YATIRIM GÖRÜŞMELERİ SON AŞAMADA

Çin yönetiminin elektrikli otomobil üreticilerinden teknoloji transferini yurt içinde tutma talimatları sonrası, Türkiye'ye yapılan yatırımların sorunsuz devam ettiği bildirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, BYD ve Chery ile yürütülen müzakerelerde herhangi bir aksaklık beklenmediğini belirtti.

Reuters’a konuşan bir Türk yetkili, Chery'nin Türkiye'de yapacağı yatırım konusundaki görüşmelerin son aşamalara geldiğini açıkladı. Türkiye, 2 milyonluk ticari ve binek araç üretim kapasitesiyle Avrupa'nın önemli otomobil üreticileri arasında yer alıyor. Chery ile yapılacak yatırım anlaşmasının tamamlanması, Türkiye'nin otomotiv sektöründeki yerini daha da güçlendirecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.