Oturma eylemine başlayan Nuriye Gülmen gözaltına alındı

OHAL KHK’leri kapsamındaki tasfiyelerde açığa alınan KESK üyesi Nuriye Gülmen, tüm kamu emekçilerinin hakkına sahip çıkman için Ankara’da, Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı’nda oturma eylemine başlayacağını...

OHAL KHK’leri kapsamındaki tasfiyelerde açığa alınan KESK üyesi Nuriye Gülmen, tüm kamu emekçilerinin hakkına sahip çıkman için Ankara’da, Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı’nda oturma eylemine başlayacağını duyurmuştu.

Gülmen ile ona destek verenler saat 12.30’da anıt çevresine geldiklerine karşılarında polisleri buldu. Oturma eyleminin yasak olduğunu iddia eden polis, böyle bir yasağı tanımadıkları ve demokratik hakkın kullanıldığı yanıtını alınca saldırıya geçti.

Nuriye Gülmen ve ona destek veren Murat Çeşme, Ozan Demirel, Buse Üçer ve Turan Sayın gözaltına alındı.

KAMU EMEKÇİLERİ CEPHESİ: İŞİNE EMEĞİNE SAHİP ÇIKMAK SUÇ DEĞİLDİR! EMEĞİNE SAHİP ÇIKANLARA SALDIRMAK SUÇTUR...

AKP hak hukuk tanımadan saldırıyor katlediyor.
Emekçileri işten atarak açlıkla terbiye edip teslim almak istiyor. Kendisine biat etmeyenleri terörist ilan edip, halkı birbirine düşürmeye çalışıyor. İşçisi, öğrencisi, memuru, gazetecisi, sanatçısıyla tüm halkı teslim almak istiyor. Nuriye Gülmen’de bunlardan biri. Kendisine defalarca soruşturma açarak akademi hayatını bitirmek istediler. Ama kendisi bu haksızlık karşısında boyun eğmeyerek mücadele etti ve haklarını kazandı. Hırslarını almayarak bu seferde saçma gerçek dışı FETÖ'cü iddiasıyla açığa alındı. Akla ziyan suçlamalarla kara propaganda yaparak yıldırmak istediler. Çünkü kendisinden önce yüzlerce akademisyenleri bilim insanlarını benzer iddialar suçlamalarla ihraç ettiler. Bu ihraçlar karşısında ne yazık ki karşı mücadele gelişmedi. AKP bundan da güç alarak saldırılarına devam etti. KHK’larla sırasını bekleyen durumuna düşürdü emekçileri. Ama Nuriye buna da karşı çıkan yerden hakkını aramayı tercih etti. Bugün basın açıklaması yaparak oturma eylemine başlayacaktı. Ama düşman işgaline gider gibi gelmişlerdi. Oysa sadece dört kişilerdi. Kalabalık gelmelerinin tek nedeni var oda korkuları. Çünkü Nuriye haklı ve meşruydu. İşte bu yüzden bu kadar pervasız ve azgındılar. AKP’nin katil polisleri saldırarak gözaltına alarak haklı mücadelemizden vazgeçeceğimizi sanıyor. Onlara emekçilerin mücadele tarihlerine bakmalarını öneriyoruz. Orda kimin yendiğini kimin yenildiğini kimin kaybedip kimin kazandığını görecekler. Biz emeğiyle onuruyla yaşayan insanlarız.kimsenin bunu elimizden almasına izin vermeyeceğiz. Tek başımıza kalsak da direneceğiz teslim olamayacağız.

ÇÜNKÜ BİZ HAKLIYIZ BİZ KAZANACAĞIZ!
İşini isteyen Nuriye Gülmen ve kendisine desteğe gelen Murat Çeşme, Ozan Demirel, Turan Sayın ve Buse Uçer derhal serbest bırakılsın.

AKP HALKI EMEKÇİLERİ TESLİM ALMAK İSTİYOR
BİZ TESLİM OLMAYACAĞIZ!
ASIL ONLAR HALKA EMEKÇİLERE TESLİM OLSUNLAR!
İŞİNE EMEĞİNE SAHİP ÇIKMAK SUÇ DEĞİLDİR!
NURİYE GÜLMEN YALNIZ DEĞİLDİR!
KÖLE DEĞİL EMEKÇİYİZ İŞ GÜVENCEMİZİ İSTİYORUZ ALACAĞIZ!
EMEKÇİYİZ HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ!
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Edirne'deki Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
Manavgat'ta Safari Araçları Çarpıştı: 15 Yaralı
Erdoğan-Özel, AKP Genel Merkezi'nde görüşme yapacak
Yağmur Taktaş Cinayeti: Mezar Açılacak, Sır Perdesi Aralanıyor
Kahramanmaraş'taki Ebrar Sitesi Faciası: Adalet Arayışı Devam Ediyor