ÖTV'siz araç satışlarında gelişme yaşandı!

Gazeteci Emre Özpeynirci'nin paylaştığı kulis bilgilerine göre, engellilere sağlanan ÖTV'siz araç alma hakkının tamamen iptal edileceği endişeleri gereksiz olduğu ortaya çıktı.

Gazeteci Emre Özpeynirci'nin elde ettiği bilgilere göre, yeni vergi paketinde engellilere sağlanan ÖTV'siz araç alma hakkının kaldırılmasına yönelik herhangi bir düzenleme bulunmuyor. Ancak mevcut "5 yıl satamama" şartının "10 yıla" çıkarılması gibi bir değişiklik gündemde. Yani, mevcut durumla ilgili büyük değişiklikler söz konusu değil.

ÖTV MUAFİYETİ DEVAM EDİYOR

Gazeteci Emre Özpeynirci'nin paylaştığı kulis bilgilerine göre, engellilere sağlanan ÖTV'siz araç alma hakkının tamamen iptal edileceği endişeleri gereksiz olduğu ortaya çıktı. Özpeynirci'nin aktardığına göre, yeni düzenleme sadece araç satışıyla ilgili süre kısıtlamasında bir değişiklik öngörüyor.

SATIŞ KISITLAMASI 10 YILA ÇIKIYOR

Şu anki düzenlemeye göre, ÖTV'siz araç alan engelli vatandaşlar, bu araçları satış yapmadan önce 5 yıl boyunca elde tutmak zorundalar. Yeni vergi paketinde ise bu sürenin 10 yıla çıkarılması planlanıyor. Bu değişiklikle birlikte, engelli vatandaşların ÖTV muafiyetinden faydalanarak aldıkları araçları 10 yıl boyunca satmaları mümkün olmayacak.

ÖLÜMÜ GÖSTERİP SITMAYA RAZI ETMEK

Gazeteci Emre Özpeynirci, bu düzenlemenin engellilere sağlanan ÖTV muafiyetini tamamen kaldırmak yerine sadece satış kısıtlamasında bir süre uzatımı getireceğini belirtiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.