Oy kabinlerinde zarf katlama yoğunluğu yaşanıyor

İstanbul'da yerel seçimler için sandık başına gelen vatandaşlar, yoğunluk oluştururken, oy verme işlemi devam ediyor. Seçim gününde yaşanan hareketlilik ve katılım, İstanbul'un geleceği için önemli bir adımı temsil ediyor.

İstanbullular, beş yıl süresince görev yapacak yerel yöneticilerini seçmek üzere sabah saatlerinden itibaren sandıkların kurulduğu okullara gelmeye başladı. Öğle saatlerine doğru, sandıklarda yoğunluğun arttığı ve oylamada 4 tercih yapılacak olmasıyla pusulaların zarfa katlanıp koyulması seçmenlerin kabinlerde uzun kalmasına neden oldu.

Fatih'teki Hırkai Şerif Ortaokulu'na gelen seçmenler, sandıkların bulunduğu sınıfların önünde sıra oluşturdu ve sandık görevlilerinden aldıkları pusulalarla kabine girip oylarını kullandı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun oy kullanacağı Beylikdüzü Emin Yükseloğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde de seçmenler yoğunluk oluşturdu.

Oy vermeye araçlarıyla gelen sürücüler caddede çift sıra halinde park edince, sonradan gelen sürücüler araçlarına yer bulmakta zorlandı. Gaziosmanpaşa Yıldıztabya İlkokulu'nda oy kullanmaya gelen seçmenler, okul önünde kuyruk oluşturdu. Oylarını kullanan bazı seçmenler okul önünde sohbet ederken, bazıları ise oyunu kullanıp buradan uzaklaştı.

Oy verme işlemi saat 17.00'de sona erecek ve seçim süreci tamamlanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye ve Irak'ta Toplam 7 Teröristi Etkisiz Hale Getirdi
Jennifer Lopez ve Ben Affleck arasında soğuk rüzgarlar!
Kiracıları Koruyan Kira Sınırı Sona Eriyor: Yüzde 25 Artış Uygulaması Kaldırılıyor!
Toshiba Mali Zorluklarla Mücadele Ederken 4 Bin İşçiyi İşten Çıkaracak
Sandık Kokusu'nda Büyük Ayrılık!