Çok konuşulacak OYAK paylaşımı: 'Renault satışlarını durdurur mu?'

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un söylemlerinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransız ürünlerine boykot çağrısı yapmıştı. Bu çağrının ardından ABC Gazetesi yazarı ve eski yargıç Ömer Faruk Eminağaoğlu'ndan yanıtı aranan bir soru geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da Mevlid-i Nebi Haftası açılış programında konuşurken şu cümleleri kullanarak halkı Fransız mallarını protesto etmeye davet etmişti:

– Fransa’da Müslümanlara bir zulüm varsa hep birlikte biz oraya da sahip çıkalım diye buradan dünya liderlerine sesleniyorum. Avrupa ülkelerinde İslam ve Müslüman düşmanlığının adeta veba gibi toplumlara sirayet ettiğini görüyoruz. Müslümanlara ait iş yerleri, evler, okullar hemen her gün faşist grupların saldırısına uğruyor.

– Nasıl ki Fransa’da “Türk markalı mal satın almayın” deniliyorsa, ben de buradan milletime sesleniyorum; sakın Fransız markalara asla iltifat etmeyin, bunlardan satın almayın.

EMİNAĞAOĞLU'NDAN OYAK RENAULT GÖNDERMESİ

 Fransız otomobil markası Renault'nun Kovid-19 salgını sebebiyle finansal sorunlar yaşadığı ve Türkiye'de fabrikalarını kapatabileceği iddia ediliyordu. ABC Gazetesi yazarı ve eski yargıç Ömer Faruk Eminağaoğlu ise boykot tartışmalarına 'OYAK, Renault satışlarını durdurur mu... :))' diyerek katıldı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Hakan Fidan, Riyad'a gidiyor
Seçim Gecesi Skandallarına Bir Yenisi Daha Eklendi: AKP'li Belediye'den 100 Milyon Liralık Fatura!
AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
Salona seyirci alınmıyor
Erdoğan ile görüşmede ne konuşacak