Oyuncu Batuhan Karacakaya’nın ‘şantaj’ davasından haber var!

Eski sevgilisi Ayşe Fatma Aslanpay’a yazdığı notu zorla okutturarak video çektiği konusunda dava edilen o isimden haber var! Şantaj iddiası ile mahkemeye verilen Batuhan Karacakaya davasında şok karar! Karacakaya, ‘şantaj’ suçundan yargılandığı davada beraat haberi aldı!

Eski sevgilisi Ayşe Fatma Aslanpey'in yazdığı notu kendisine okutarak video çektiği iddia edilen oyuncu Batuhan Karajakaya hakkında 22 Mart 2023'te karar verildi.

 Tutuklu olmayan sanık Batuhan Karakakaya, İstanbul 19. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya  katılmadı.  Survivor All-Star programına katılan Karakaya, duruşmada avukatı tarafından temsil edildi. Duruşmada sanık avukatı, söyleyecek bir şeyi olmadığını belirterek  müvekkili Karakakaya'nın beraatını istedi. Mahkeme, sanık Batuhan Karakakaya'nın "gasp" suçunu işlediğine dair kesin ve inandırıcı deliller sunamadığı gerekçesiyle beraat kararını açıkladı.

 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, suçlayıcı Ayşe Fatma Aslanpey ile şüpheli Batuhan Karacakaya'nın geçmişte romantik bir ilişki içinde olduğu, olaydan bir gün önce Karacakaya'nın bir müzik uygulamasında "Ben varım" paylaşımı yaptığı belirtildi.


 Aslanpay'ın şüphelinin evini ziyaret ettiği, bu sırada şüphelinin sahte hesaptan mesajlar aldığı bildirildi.
 İddianameye göre alınan mesajlar şöyle: "Batuhan, bu video bana 15 Şubat'ı hatırlattı."

"İtiraf ediyorum ki videoda sadece bir hesaptan mesaj aldım" dedi. Hazırlanan iddianameye göre Karacakaya, daha sonra  Aslanpay'a dönerek, Aslanpay evden çıkmadan önce "Bu videoyu birisiyle paylaşırsanız bu soruna çözüm buluruz" dedi. Ancak Karacakaya şunları savundu: Ona "Bu benim için bir video" yazan bir notu okudu.

 Bir video çekmeye zorlandığı bildirildi. Söz konusu videoda Aslampay şunları söyledi: ``Benim adım Ayşe Aslampay, bugün 16 Şubat ve 14 Şubat'ta erkek arkadaşımla küçük bir kavga ettik, birbirimize zarar verdik ve onu yüzüme  makyaj yaparak eve gönderdim.'' 
 "Tanışmak istediği için bana video gönderdi, ben de bu videoyu arkadaşıma gönderdim. Erkek arkadaşımla tartıştım, bu videoyu yayabilir diye düşündüm, kendisi de iddianamede şiddet içeren bir eylem olmadığı konusunda ısrarcı olduğundan, sadece yüzüme yaptığım makyajı görmek istedim. Bunun gibi videolar. `` ifadesini kullanarak, Aslanpay Bey'in kayıt olurken yüz ifadesinden dolayı  kayıt yaptırmak zorunda kaldığını söyledi.
 İddianamede ayrıca mesajların içeriğinin zanlıyı davaya ilgilendirdiği ve müştekiyi videoyu kaydetmeye zorladığı belirtilerek, Batuhan Karakaya'nın 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması tavsiye edildi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.