Oyuncu Demet Tuncer: 'CIA'dan teklif geldi, reddettim'

Demet Tuncer, "Çocuklar Duymasın" dizisindeki "Mary" karakteriyle tanınırken, ABD'de üniversite okurken CIA'den teklif aldığını açıkladı.

Demet Tuncer, "Çocuklar Duymasın" dizisindeki "Mary" karakteriyle tanınan bir oyuncu olarak, hayatına dair bilinmeyenleri paylaştı. Habertürk'ten Aytekin Teker’e verdiği röportajda, İstanbul Levent’te doğup büyüdüğünü belirtti. 15 yaşında Türkiye’yi temsilen ABD-Türkiye ortak bursuyla United World College’dan (UWC-USA) tam burs kazandığını ve burada eğitim alarak dünya görüşünü zenginleştirdiğini anlattı. Uluslararası Bakalorya diplomasını aldıktan sonra ABD’de üniversite eğitimini tamamlayıp Türkiye’ye döndüğünü ekledi.

Uzun süredir ABD’de yaşayan Tuncer, üniversitede siyasal bilgiler okurken CIA'den bir teklif aldığını açıkladı. "Uluslararası güvenlik dersimize giren ve CIA’de analist olarak çalışan profesör ile birkaç makalede birlikte çalışmıştık," diyen Tuncer, istihbarat alanına olan merakının profesör tarafından fark edildiğini ifade etti. Kariyer haftasında birçok firmanın tanıtım için okula geldiği bir dönemde, profesörünün ona ilginç bir soru sorduğunu aktardı: "Demet, ajans için çalışmak ister misin?" 

Başta şaşıran Tuncer, "Benim ajansla ne işim olabilir ki? Ne boyum uzun, ne yapım mankenlere uygun," dediğini belirtti. Profesör, CIA’nin neden kendisini istediğini açıkladığında, teklifin nedenini anlayamadığını dile getirdi. Tuncer, hocasının verdiği yanıtın kafa karıştırıcı olduğunu, "Seni ülkende üst düzey bir bürokrat ya da diplomat yaparlar ve zamanı geldiğinde senden sadece tek bir şey isterler," şeklinde olduğunu söyledi.

Bu durumun onu düşündürdüğünü ve bunca yatırım yapıldıktan sonra kendisinden tek bir şey isteneceği düşüncesinin rahatsız edici geldiğini belirten Tuncer, cevabının net olduğunu ifade etti. O yaşta böyle bir cümle kurduğuna inanamayan Tuncer, "Üzgünüm, ben ne ailemi ne de ülkemi satarım," diyerek sözlerini tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.