Oyuncu Farah Zeynep Abdullah'a hakaret suçundan ikinci kez ceza

Batman'da intihar eden İpek Er'in bıraktığı mektupta, uzman çavuş Musa Orhan tarafından cinsel saldırıya uğradığını yazmasıyla gündeme gelen olayda, oyuncu Ezgi Mola'ya destek veren Farah Zeynep Abdullah'a, Orhan'ın şikayeti üzerine yeniden açılan "hakaret" suçlamasından ceza aldı.

Batman'da intihar eden İpek Er'in bıraktığı mektupta, uzman çavuş Musa Orhan tarafından cinsel saldırıya uğradığını yazmasıyla gündeme gelen olayda, oyuncu Ezgi Mola'ya destek veren Farah Zeynep Abdullah'a, Orhan'ın şikayeti üzerine yeniden açılan "hakaret" suçlamasından ceza aldı.

FARAH ZEYNEP ABDULLAH'A İKİNCİ KEZ CEZA KESİLDİ

Davanın Banaz Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci duruşmasında Abdullah, amacının hakaret olmadığını belirterek savunma yaptı. Ünlü oyuncu, "Olayı okudum. Korkunçtu. Ben de iddianamede belirtilen paylaşımda bulundum. Amacım kesinlikle Musa Orhan’a hakaret etmek değildi. Yapılan haberlere tepkiydi" dedi. 

Davanın 2 Şubat’ta görülen ikinci duruşmasında esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, "Diyecek o kadar şey var ki, hangi hakaret, hangi küfür karar veremiyorum. Net olan tek şey Musa Orhan’ın gerçek bir şerefsiz olduğu ve sistem de onun yanında olduğu. O dava yüzsüzce açılabildiğinde şoklar yaşamıştık ve şimdi rezalet sonuca bak" şeklindeki sosyal medya paylaşımı sebebiyle Abdullah’ın hakaret suçundan cezalandırılmasını talep etti.

AVUKATIN İTİRAZI VE MAHKEME KARARI

Abdullah'ın avukatı, hakaret suçunun yüksek kast gerektirdiğini ve müvekkilin tepkisinin haksız fiile yönelik olduğunu savundu. Avukat yaptığı savunmada "Katılan 17-18 yaşlarında bir genç kızı iğfal ederek ölümüne sebep olmuştur, ünlüler başta olmak üzere ülkenin ileri gelenleri bu olaya tepki göstermişlerdir, katılan bahse konu tepkileri kazanç kapısı olarak görmüş olduğu için yalnız ünlü isimlere dava yöneltmektedir. Müvekkilin paylaşımı katılanın haksız fiilene karşıdır, yerleşik içtihatlarda belirtildiği üzere bu haksız fiilin kişinin kendisine olması da şart değildir, müvekkil genç bir kadındır. Hangi genç kadın herhangi bir tecavüz sonucunda intihar haberini okuduğunda sessiz kalır? Toplum tarafınca bilinen insanların katılanın gerçekleştirdiği tarzdaki vakalara tepki vermesi önemlidir, bu tepkiler yardımıyla katılan gibi eylemde bulunabilecek şahıslar eylemlerini ikinci defa düşünecektir." dedi.

Mahkeme, Abdullah'ın "hakaret suçu" işlediğine hükmederek, 87 gün karşılığı 1740 TL adli para cezası ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Garipoğlu'nun otopsi bilirkişi raporunu trafik polisinin hazırladığı iddia edildi
Selçuk Tepeli'den Özgür Özel Karagöz görüşmesine sert tepki: Sığırla fotoğrafım olsun isterdim
İkinci araba da Ülkü Ocakları’nın önünde çıktı
Cem Yılmaz'dan 'Seyirciye Sinirlenip Sahneyi Terk Etti' İddialarına Yanıt!
İnşaatta çalışan maymunun şaşırtıcı performansı sosyal medyayı salladı!