Oyunculardan Call of Duty'nin yapımcısına 680 milyon dolarlık dava açıldı!

Activision Blizzard'a karşı açılan dava, Call of Duty oyununun rekabeti etkileyici biçimde tekelleştirdiği iddialarını ortaya koyuyor. Profesyonel oyuncular Hector Rodriguez ve Seth Abner, şirketin Call of Duty turnuvalarını yasadışı şekilde kontrol ettiğini savunuyorlar.

Call of Duty oyununu üreten Activision Blizzard, oyuncular tarafından ABD'de dava edildi. Profesyonel oyuncular Hector Rodriguez ve Seth Abner, Activision'ın Call of Duty turnuvalarını tekelleştirdiği iddiasıyla dava açtılar. Activision, bu iddiaları reddederek, davacıların mahkemeye gitmeden önce şirketten büyük miktarda para talep ettiklerini savundu. Şirket, 2016'da Call of Duty turnuvalarını düzenleyen Major League Gaming'i satın alarak sektördeki etkisini artırmıştı.

Ancak davacılar, bu satın almanın rekabeti sona erdirdiğini iddia ediyorlar. Davada Activision'ın, takımlara ağır sözleşmeler dayattığı ve rekabetin azaldığı iddia edildi. Davacılar, şirketten maddi zararlarını karşılamak için 680 milyon dolarlık tazminat talep ediyorlar. Geçen yıl Activision, Microsoft tarafından satın alındı ve bu anlaşma hala ABD Federal Ticaret Komisyonu tarafından inceleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gazze'de İsrail Saldırıları Devam Ediyor: Son 24 Saatte 63 Filistinli Hayatını Kaybetti
İsrail'deki Hapishanelerde Tutulan Filistinli Kadınların Zorlu Şartları
Rusya'nın Son Aylardaki Yanlış Hava Operasyonları: Kendi Şehrine 20'den Fazla Bomba Fırlattı
Hollywood'un "B Film Kralı" Roger Corman, 98 Yaşında Hayatını Kaybetti
Varşova'daki Alışveriş Merkezinde Yangın Büyük Hasar'a Sebep Oldu