Özel Duygu Hastanesi Üzerindeki İddialar Ne Kadar Doğru?

İstanbul’da bebek acil hastalarını özel hastanelere sevk eden yenidoğan çetesine ilişkin kabul edilen iddianamede, şüpheliler arasındaki diyaloglar dikkat çekti.

İstanbul’da bebek acil hastalarını, daha önce anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek ölümlerine neden olan yenidoğan çetesine ilişkin iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Yaklaşık 1.400 sayfalık iddianamede, şüpheliler arasındaki diyaloglar dikkat çekiyor.

ÇETE ELEBAŞI İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

İddianame, çete elebaşı olarak nitelendirilen ambulans çalışanı Gıyasettin Mert Özdemir ile Özel Duygu Hastanesi çalışanları arasında geçen diyalogları içeriyor. Özdemir’in hastaneye 112’ye bildirim yapmadan bebek kabulü yöntemini anlattığı belirtiliyor. Bu durum, hastane çalışanlarıyla birlikte gerçekleştirdikleri faaliyetlerin ciddiyetini gözler önüne seriyor.

SAVCILIK SORUŞTURMASI DEVAM EDİYOR

Yenidoğan çetesi soruşturması sırasında Özel Duygu Hastanesi, CİMER'e yapılan ihbarda mercek altına alındı. Yapılan incelemelerin ardından hastane, kapatılmadı ve faaliyetlerine devam ediyor. Özel Duygu Hastanesi’nin tutuklu sanık Gıyasettin Mert Özdemir’in hastanelere sevk yöntemlerini anlattığına dair açıklama yaparak, tüm protokollere uygun hareket ettiklerini savundu.

HASTANE YETKİLİLERİ AÇIKLAMA YAPTI

Avukat İlknur Çavdar Kısacık, hastanenin kapatılmasına gerek olmadığını ve soruşturma sürecinde şüpheli bir durum bulunmadığını belirtti. Açıklamasında, "Konuşmaların akışı farklı olup hastanemizin tüm protokollere uygun olarak hasta kabulünü yaptığı anlaşılacak durumdadır," ifadelerine yer verdi. Kısacık, ayrıca hastanenin devletten bebek sevk almadığını ve bu nedenle soruşturmada isminin geçmesinin haksız olduğunu öne sürdü.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.