Özel eğitim okulunda yaşanan skandal! Down sendromlu öğrencinin ağzı koli bandı ile kapatıldı!

Bursa'da bir özel eğitim okulunda down sendromlu bir öğrencinin ağzı koli bandı ile kapatıldı. Bu skandal görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından Milli Eğitim Müdürlüğü, konuyla ilgili bir inceleme başlattı.

Bursa'nın Merkez Yıldırım ilçesindeki bir özel eğitim uygulama okulunda 4 yıldır eğitim alan 18 yaşındaki K.N. adlı öğrencinin ağzı koli bandı ile kapatıldı. Bu olayın görüntülerinin sosyal medyada paylaşılmasının ardından Milli Eğitim Müdürlüğü, konuyla ilgili bir inceleme başlattı.

'ÖĞRETMEN BANTLADIĞINI İDDİA EDİYOR'

Down sendromlu gencin annesi N.K., "Oğlumun koli bandına karşı bir ilgisi yok. Olayı sosyal medyadan öğrendim ve çok üzüldüm. Şok içindeyiz. Kendisi, bir erkek öğretmenin ağzını bantladığını söylüyor. Bu konunun takipçisi olacağız ve savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" ifadelerini kullandı.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, "Konuyu kapsamlı bir şekilde inceliyoruz. Ön araştırmamızda, bu öğrencinin sınıfında 3 öğretmen bulunuyor. Öğrenci, sınıfta oyun amaçlı bu tür davranışlar sergiliyor ve öğretmenler de bu davranışları düzeltmeye çalışıyor. Paylaşılan fotoğrafın, öğrencinin ağzının bantlandığı an sırasında çekilmiş olabileceği düşünülüyor. Müdürlüğümüz, konuya ilişkin çok yönlü bir inceleme başlattı" şeklinde açıklamada bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.