Özel, Erdoğan’a "Yeniden aday olmak istiyorsa son tarih Kasım 2025" diye seslendi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olabilmesi için Kasım 2025'e kadar başvurması gerektiğini açıkladı. Özel, CHP'nin cumhurbaşkanı adayını yeni tüzüğe göre belirleyeceğini ve parti içindeki organizasyon hatalarına da açıklık getirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mevcut koşullarda Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olamayacağını, ancak adaylık istiyorsa Kasım 2025’te kendilerine başvurması gerektiğini belirtti. Özel, Erdoğan’a çağrıda bulunarak, "Bu beş yılı ikiye bölelim; iki buçuk yıl bizden, iki buçuk yıl sizden. İki buçuk yılınız dolduğunda seçime gidelim," dedi. Erdoğan'ın Kasım 2025'ten sonra aday olmaması gerektiğini vurgulayan Özel, iki buçuk yıl süresince CHP’nin mevcut durumda kalacağını, sonrasında ise değişim olacağını ifade etti.

CHP lideri, parti içindeki cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarına da değindi ve bu konuda son anda penaltı atma gibi bir niyeti olmadığını, adayın partinin yeni tüzüğüne göre belirleneceğini söyledi. Ayrıca, Tüzük Kurultayı’ndaki bir organizasyon hatasına da açıklık getirdi. Ekrem İmamoğlu’nun ilk gün konuşma yapması planlandığı, ancak programda gecikme nedeniyle konuşma ikinci güne kaldığı belirtilirken, Mansur Yavaş’ın eksikliği nedeniyle ortaya çıkan organizasyon hatasından bahsetti. Özel, bu durumun kasıtlı olmadığını ve aralarındaki kırgınlığın giderildiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.