Özel harekatçıların karargah kurduğu bina çöktü: 3 asker hayatını kaybetti

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2 Aralık 2015 tarihinde başlayan sokağa çıkma yasağıyla ilçeyi abluka altında tutan özel harekatçıların Hasırlı Mahallesi'nde kullandıkları eski bir binada henüz tespit edilemeyen bir nedenden...

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2 Aralık 2015 tarihinde başlayan sokağa çıkma yasağıyla ilçeyi abluka altında tutan özel harekatçıların Hasırlı Mahallesi'nde kullandıkları eski bir binada henüz tespit edilemeyen bir nedenden dolayı göçük meydana geldi.

Çökmenin meydana geldiği evde başlatılan ve AFAD ekiplerinin de katıldığı kurtarma operasyonunda enkaz altında kalan 9 özel harekatçı kurtarılırken, 3 kişiye henüz ulaşılamadığı, arama çalışmalarının devam ettiği belirtilmişti.

Yeni edinilen bilgiye göre, göçük altında kalan 3 askerin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Genelkurmay Başkanlığı, internet sitesinde yapılan açıklama şu şekilde:

“19 Şubat 2016 Cuma günü Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında içinde yedi kahraman silah arkadaşımızın bulunduğu bir bina çökmüştür. Çöken binadan dört kahraman silah arkadaşımız hafif yaralı olarak kurtarılmış, üç kahraman silah arkadaşımız ise tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza veYüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

"Saadet Partisi'nde yeni bir dönem başlıyor"
Vergi kaçakçılığını ihbar edenlere ikramiye: 15 milyon TL ödendi
Baharla birlikte her yerdeler: Keneler vücutta en çok buralara yapışıyor!
Kuzey Kore, Uzun Süre Sonra İlk Kez Türklere Kapıları Açıyor: O Kişileri Ülkeye Kabul Edilecek!
Türkiye'nin İsrail'le Ticareti Durdurma Kararı Dünya Basınında Nasıl Yankılandı?