Özel: "Katliamı, soykırımı bir kez daha lanetliyoruz"

Özel, "Aliya İzetbegoviç'in mezarı başında hatırlamamız gereken en önemli söz, kendisinin 'Unutulan katliamlar tekrarlanır' sözüydü. Biz Srebrenitsa'da yaşananları unutmadık," ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Saraybosna ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. İzetbegoviç'in mezarına çiçek bırakan Özel, Filistin'deki trajedide ve Bosna Hersek'teki savaşta hayatını kaybeden herkesi rahmetle anarak, "Bu büyük acıyı ve soykırımı bir kez daha kınıyoruz," şeklinde ifade etti.

"SREBRENİTSA'DA YAŞANANLARI UNUTMADIK"

Özel, "Aliya İzetbegoviç'in mezarı başında hatırlamamız gereken en önemli söz, kendisinin 'Unutulan katliamlar tekrarlanır' sözüydü. Biz Srebrenitsa'da yaşananları unutmadık," ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna ziyareti sırasında Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği'ni ziyaret ederek Büyükelçi Sadık Babür Girgin ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Büyükelçilik ziyaretinin ardından Özel, Bosna Hersek'teki Avrupa Birliği Barış Gücü Misyonu (EUFOR) Butmir Üssü'nü ziyaret ederek Bosna Hersek Türk Temsil Heyeti Başkanlığı'na da uğradı.

Burada Heyet Başkanı Albay Oğuzhan Pehlivan ile bir araya gelen Özel, Bosna Hersek'te huzur ve güven ortamına sağladıkları katkılar için Pehlivan'a teşekkür etti.

Daha sonra bağımsız Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzetbegoviç'in kabrinin de bulunduğu Kovaçi Şehitliği'ni ziyaret eden Özel, İzetbegoviç'in mezarına çiçek bıraktı. Burada yaptığı açıklamada, yarın düzenlenecek Srebrenitsa Soykırımı anma programlarına katılacaklarını belirtti.

Özel, "Aliya İzetbegoviç'in mezarı başında hatırlamamız gereken en önemli söz, kendisinin 'Unutulan katliamlar tekrarlanır' sözüdür. Biz Srebrenitsa'da yaşananları unutmadık. Unutturmaya da niyetimiz yok. Bu yalnız buraya dair bir hatırlatma değil, bugün Filistin'de yaşananlara dair de bir hatırlatma," ifadelerini kullanmış bulundu.

Bosna Hersek'te 1995'te acılar yaşandığını belirten Özel, bu dönemde dünya ve Avrupa kamuoyunun üzerine düşeni yapmadığını söyledi.

"FİLİSTİN'DEKİ KATLİAMA DUR DEYİN"

Özgür Özel, katliamlar ve soykırımların ardından gerçekleştirilen anma günlerinin değil, uluslararası toplumun bu tür trajedilere zamanında müdahale etmesi gerektiğini vurgulayarak, Filistin'deki acılara sessiz kalanların bu tutumlarından utanç duyacaklarını ve tarih önünde sorumlu tutulacaklarını belirtti.

Filistin'deki katliama dur deme çağrısı yapan Özel, Türkiye ve CHP olarak geçmişteki duruşlarından gurur duyduklarını ve bugün de aynı kararlılıkla durduklarını ifade etti.

Özel, Bosna Hersek'teki savaşta hayatını kaybeden, katledilen herkesi rahmetle anarak, "Bu büyük acıyı bu büyük katliamı, soykırımı bir kez daha lanetliyoruz." dedi.

CHP Genel Başkanı Özel'e Genel Sekreter Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve Parti Meclisi Üyesi Melisa Uğraş eşlik etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.