Özel mitingde konuştu: "Önceliğimiz depreme dayanaklı kentler"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Ceyhan ilçesi Kent Meydanı'nda düzenlenen "halk buluşması" etkinliğinde, mazbatası iptal edilen eski Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın haksız yere görevden alındığını savundu.

Özel, Ceyhan ilçesi Kent Meydanı'nda düzenlenen "halk buluşması" etkinliğinde, mazbatası iptal edilen eski Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın haksız yere görevden alındığını savundu.

Özel, CHP'li belediye başkanlarının seçildikten sonra hiç kimseyi ayırmadığını belirterek, tekrar aday gösterilen Aydar'ın, belediyenin kapılarını tüm Adanalılara açacağını vurguladı.

Emeklilerin ekonomik zorluklar yaşadığını ve bayram ikramiyesinin yetersiz olduğunu dile getiren Özel, "Hesabı altına, kıymaya, kebaba, şalgama da vursan hep zarar, hep emekliye hüsran. Yeter artık," sözlerini söyledi.

Özgür Özel, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesi ve "emekli kartı" uygulamasının hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Ayrıca, çiftçilerin ürünlerini ekerken maliyetlerinin yükseldiğini ve desteklemelerin yetersiz kaldığını dile getirirken, vatandaşın sandıkta doğru cevabı vereceğini ifade etti.

CHP Genel Başkanı Özel, Ceyhan'da sosyal demokratların oylarının önemine vurgu yaparak, düşüncelerine şu şekilde devam etti:

"Ceyhan'da bizim ihtiyacımız olan elbet sosyal demokratların oylarıdır fakat yetmez. Biz Ceyhan'da iyi insanların, İYİ Partililerin, yakasında, kalbinde güneş olanların ya da oradan kopmuş fakat gönlünde vatan, millet, Atatürk sevgisi olanların elbet oylarına talibiz. Biraz önce 5 yıl İYİ Parti'de il başkanlığı yapan büyüğüm geldi, tanıştık. Dedi ki 'Zeydan Başkan ile birlikteyiz, tüm Adana'da birlikteyiz çünkü biz sizin gibi vatanseveriz, memleketimizi severiz'. Eski dosttan düşman olmaz."

"HERKESLE BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ"

Herkesin oyuna talip olduklarını aktaran Özel, "Biz, herkesle birlikte yöneteceğiz, hepinizle birlikte hizmet edeceğiz. O yüzden Cumhuriyet Halk Partisi, karşısındaki Cumhur İttifakı'nın tüm birbirine benzeyen kötü diline, sözüne, tehdidine, deprem bölgesindeki şantajına, 'oy vermeyene doğal gaz vermem' diyecek kadar hem yalana hem taş kalpliliğe karşı bambaşka bir ittifaktadır. İyi, güzel insanlarla memleketin neresinde doğmuş olursa olsun, nereden gelmiş olursa olsun bu ülkenin güzel insanlarıyla tüm Adanalılarla birlikte biz Adana ittifakıyız, Türkiye İttifakıyız," sözlerini söyledi.

Özel, Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeydan Karalar ve Ceyhan Belediye Başkan adayı Kadir Aydar'a destek çağrısında bulundu.

SEYHAN İLÇESİNDE DE "HALK BULUŞMASI" PROGRAMI DÜZENLENDİ

CHP Genel Başkanı Özel, daha sonra Düzce merkez Seyhan ilçesi Sucuzade Mahallesi Kent Meydanı'nda düzenlenen "halk buluşması" programına katıldı.

Burada konuşan Özel, 6 Şubat 2023'teki depremlerde Adana'da 418 kişinin yaşamını kaybettiğini hatırlattı.

Depremlerin ardından Adana'nın yanı sıra afetten etkilenen diğer illere yardım ettiklerini belirten Özel, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a kentte ve afetten etkilenen diğer illerde yaptığı çalışmalar için teşekkür etti.

Özel, depremi unutmayacaklarını vurgulayarak, afet konutları hakkında şunları paylaştı:

"Belediyelerimizin, yeni seçilenlerin de göreve devam edenlerin de öncelikli görevi depreme dirençli şehirler inşa etmektir. Depremin hemen peşinden üç gün sonra Recep Tayyip Erdoğan söz verdi, dedi ki 'Bir yıl içinde her insanın evini yapıp teslim edeceğim'.

Adana'da 21 bin 21 konut yapmaya söz verdi, tam bir yıl sonra bitecekti. 13 ay oldu, şu ana kadar teslim ettiği konut sayısı 1589 yani yüzde 7,5. Türkiye'deki oran da bundan farklı değil. Türkiye'de de 650 bin konut ihtiyacı var demişti, 45 bin 900 konutu teslim etti, oran gene yüzde 7. 100 kişiden 93'ü verilen devlet sözüne rağmen, yaklaşan seçimi görüp de depremzedeler bizlere kızar da oy vermez diye bir yıl içinde ev vereceğim dediği 100 kişiden 93'ünü şu anda konteynerde, çadırda bıraktı. Biz bu sözün takipçisi olmaya, depremzedemize sahip çıkmaya, Adana'mıza ve 10 ilimize sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz. Siz de takip edin."

Vatandaşların tükettiği ürünlerdeki fiyat artışlarını dile getiren Özel, işsizlik oranlarına da temas ederek Adana'da neredeyse 2 gençten 1'inin işsiz olduğuna dikkat çekti.

Atanamayan öğretmenlerin, çiftçilerin ve emeklilerin sorunlarından bahseden Özel, iktidarın ekonomi politikalarını eleştirdi.

Konuşmasının ardından Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın eşi Nuray Karalar, Özgür Özel'e çiçek ve seramik tablo hediye etti.

Programda, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin adayı Zeydan Karalar ile Seyhan Belediye Başkan adayı Oya Tekin de birer konuşma yaptı. Programın sonunda partiye katılanlara rozet takıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

AK Parti Kemalizm’le hesaplaşmak yerine son kulvarda uzlaşmayı mı tercih etti?
Arapça bilmediğini biliyorduk, tarih de bilmiyormuş
Erdoğan’ın CHP’nin 'içini karıştırmak' gibi bir planı olabilir mi?"
Saadet Partisi'nde kongre tarihi belli oldu
Şanlıurfa'da DEM Parti bürosuna silahlı saldırı