Özel net bir şekilde konuştu: "Tek sorumlusu Erdoğan'dır!"

Malatya'da konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, emekli maaşlarının düşük olmasının ve asgari ücrete zam yapılmamasının nedeninin Mehmet Şimşek değil, bu durumdan Erdoğan'ın sorumlu olduğunu belirtti.

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde belediye binası önünde toplanan vatandaşlara konuşan CHP lideri Özgür Özel, konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eleştirilerde bulundu.

Özgür Özel’in konuşmasının satır başları ise şu şekilde:

"Malatya deyince kayısıyı konuşmadan olmaz. Kayısının sorununu anlatmadan olmaz. Geçen yıl bahçede 100 lira olan kuru kayısı bu yıl 140 lira. Mazot iki kat artmış, ilaç artmış, gübre artmış, işçilik artmış her şey artmış fakat kilosu 100’den 140’a gelmiş.

Öbür tarafta geçen yıl 175 lira olan marketteki kuru kayısı bu yıl 390 lira olmuş yani bir tarafta alıp satan iki kattan fazla koymuş. Ama alın teri akıtan çoluk güneşin altında yağmurda çamurda çalışan emeğini alnının terini toprağa damlatanlar 100 liradan 140 liraya çıkmış borcunu ödeyemeyecek hale gelmiş.

Ve tüm fiyatlar çayda da öyle, buğdayda da öyle korkarım fındıkta üzümde de öyle olacak. Maliyeti hesaplıyorlar onu fiyat olarak veriyorlar. Mutlaka ve kesinlikle taban fiyat uygulamasına geçilmesi ve altında işlem yapılmaması lazım.

"TEK SORUMLUSU ERDOĞAN’DIR!"

"Çaya buğdaya kayısıya kesinlikle iyi fiyat vermeli yüzde 1 olan destekleme payıyla çiftçilerin bu yıl hak ettiği 415 milyarlık desteklemeyi kendilerine kesinlikle ödemeliyiz.

Bunu söylüyoruz. Diyorlar ki para yok Mehmet Şimşek para vermiyor. Bir kez şunu açıklayalım Mehmet Şimşek dediğiniz Recep Tayyip Erdoğan’ın bir imzası ile gelen birisi Nebati’yi de o getirdi, o götürdü. Damadı da o getirdi, o götürdü. Mehmet Şimşek’i de o getirdi.

Buradan tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Düşük emekli maaşının, asgari ücrete zam yapılmamasının da çiftçinin, esnafın perişanlığının da gençlerin işsiz ve umutsuz olmasını da tek bir sorumlusu vardır. Onun da adı Recep Tayyip Erdoğan’dır."

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.