Özel okullarda bunu yapmak yasaklandı! Yeni düzenlemeler getirildi

Yeni yönetmelik değişikliğiyle özel okullara yönelik yeni kurallar getirildi. Bu değişiklik, öğrencileri, öğretmenleri ve idarecileri doğrudan etkileyen önemli bir dönemin resmen başladığını işaret ediyor. İşte bu değişikliklerin detayları...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu yeni düzenlemelerle birlikte, MEB'e bağlı özel okullarda bir dizi önemli değişiklik hayata geçirildi. Özellikle ortaokul öğrencileri için "sosyal etkinlik ve gelişim merkezi" adında yeni bir kurum türü tanımlandı. Bu merkezlerde sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin yanı sıra akademik gelişimlere yönelik çalışmalar yapılacak.

DEĞİŞİKLİKLER AÇIKLANDI

Ayrıca, özel öğretim kurumlarının işlemlerinde kullanılan bina tapu senedi ve yapı kullanım izin belgesi gibi belgelerde de değişiklik yapıldı. Bu belgelerin temininde yaşanan güçlükler göz önünde bulundurularak, artık "bina tapu senedi" yerine sadece "tapu senedi" istenecek ve yapı kullanım izni aranmayacak.

Özel öğretim kurumu açılmasına ilişkin olarak, Hazine'ye ait taşınmazlar ile Vakıflar Genel Müdürlüğü ve mazbut vakıflara ait taşınmazlar üzerinde okul açılmasına olanak tanındı.

Düzenleme kapsamında, uluslararası özel öğretim kurumlarının uyguladığı eğitim programlarının ve kullanılan öğretim materyallerinin Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanması zorunlu hale getirildi. Okulların çalışma takvimi ve saatleriyle ilgili yapılan değişiklikle, milli ve kültürel değerlere aykırı etkinliklerin yapılamayacağı ve öğrencilerin psikososyal gelişimlerine katkı sağlayamayacak etkinliklerin sınırlanması kararlaştırıldı. Ayrıca, kurum dönüşüm işlemlerinde idari soruşturması bulunan kurumların dönüşüm işlemlerini tamamlayabilmelerine imkan sağlandı. Özel öğretim kurslarında aranan bağımsız giriş şartı da kaldırıldı, bu da çeşitli kursların özel öğretim kurslarına dönüşümünü teşvik etmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ankara’da vekâletler çekişmesi
Silah kaçakçılarına 'Mercek-19' operasyonu
‘Masanızda benim fotoğrafım varmış
Diyanet'in öğle yemeğinde her gün et var
Meteorolojiden İstanbullulara kötü haver: 17 Mayıs 2024 İstanbul hava tahmini