Özel okullarda fırsatçılık! Temsilciler beklenen zam oranının üstünde yüzde 100 zam istiyor

Yeni eğitim döneminin yaklaşmasıyla birlikte özel okullarda fiyat artışları gündemde. Beklenen yüzde 60 zam oranı, erken kayıt yapan bazı okullarda aşılarak velileri endişelendiriyor.

Özel okullarda beklenen yüzde 60 zam krizine yol açarken, erken kayıt yapan bazı okullar bu oranın üzerinde fiyat artışlarına gitmeye başladı. Veliler yüksek ücretlere tepkili, özel okul temsilcileri ise maliyet artışlarına dikkat çekiyor.

ERKEN KAYIT DÖNEMİNDE YÜZDE 60 ZAM BEKLENİYOR

2024-2025 eğitim dönemi öncesinde özel okullarda ortalama yüzde 60 zam bekleniyor. Ancak bazı okullar, bu oranın çok üzerine çıkarak velileri endişelendiriyor. Erken kayıt döneminde fiyatlarını açıklayan okulların, öğrenci velilerini şaşırttığı görülüyor.

ÖZEL OKUL TEMSİLCİLERİ YÜZDE YÜZ ZAM İSTİYOR

Özel okul temsilcileri ise yüzde 60 zamın, artan maliyetler karşısında yeterli olmadığını savunuyor. Sektör temsilcileri, maliyet artışları ve kaliteli eğitim için fiyat artışının en az yüzde 100 olması gerektiğini belirtiyor.

VELİLER FİYAT DENETİMİ İSTİYOR, TEMSİLCİLER MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NA SESLENİYOR

Veliler, özel okul fiyatlarının denetlenmesi taleplerini dile getiriyor. Özel okul temsilcileri ise, fiyat artışlarının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenecek oranda olması gerektiğini vurguluyor. Taraflar arasındaki görüş ayrılıkları, özel okul ücretlerindeki artışın gelecekte nasıl şekilleneceği konusunda belirsizlik yaratıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

TUS tercihleri 2024: TUS tercihleri başladı mı, ne zaman başlayacak?
Yeni müfredata 67 bin 284 görüş
Proje okullarına öğretmen atama neticeleri açıklandı
MEB öğretmen alımı mülakatları nasıl yapılacak?
Proje okulları atama neticeleri ne zaman açıklanacak?