Özel’den Erdoğan'a: 'Bıçak kemiğe dayanmışken, çıldırmamak elde değil'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Lübnan'dan sığınmacılara kapı açma açıklamasını eleştirerek, "Birkaç milyon Lübnan'dan sığınmacı gelse ne yapacağız? Bu ülkenin yoksulluğunu artırıyorlar," dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Lübnan’dan gelecek sığınmacılara kapımız açık" ifadelerini sert bir dille eleştirdi. Özel, "Birkaç milyon Lübnan'dan sığınmacı gelse ne yapacağız? Bunlar ne yapıyorlar? Tayyip Erdoğan'ın ekmeğini mi yiyorlar? Bu ülkenin yoksulluğunun ekmeğini yiyorlar, işsizinin yerine çalışıyorlar. Canımıza tak etmiş, bıçak kemiğe dayanmışken çıldırmamak elde değil. Yeni sığınmacılardan bahsediyor" dedi.

Özel, Erdoğan’ın Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile yaptığı görüşme sonrası yaptığı açıklamalara da dikkat çekerek, "Ben, kendisinin Olaf Scholz ile yeni sığınmacı getirmek üzere anlaşmasını değil, Esad'la oturup mevcut sığınmacıları ülkelerine yollamasını umuyorum. Bu çağrımı bir kez daha yapıyorum. Kendisine oy veren her seçmene bu tutumunu şikayet ediyorum" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe’de düzenlenen basın toplantısında, "Suriye'den ve Lübnan'dan gelen mültecilere kapılarımız her zaman açık" ifadesini kullanmıştı. 

CHP lideri, Manisa’da düzenlenen Vestel Manisa Yarı Maratonu’na katıldı. Etkinlikte, "Manisa’nın hem yurt içi hem yurt dışında tanınmasını sağlayan çok önemli bir etkinlik" ifadesini kullandı. Ayrıca, "Bugün bir kez daha memleketim Manisa’dan çağrıda bulunuyorum ve diyorum ki, ülkeyi yönetenler sorumluluktan kaçamazlar" dedi.

Özel, Yenidoğan çetesi skandalıyla ilgili olarak da, "Tüm hastanelerin kamulaştırılması, sağlık hizmetlerinin ticarileştirilmesine son verilmesi gerekiyor. Gerçek sorumlu Recep Tayyip Erdoğan’dır" açıklamasında bulundu. 

Son olarak, Erdoğan’ın Lübnan’dan sığınmacı alımına yönelik sözlerine de tepkisini sürdürdü: "Bu memlekette Suriyeliler artık dönmeye başladı. Esad’la konuşması ve bu işi çözmesi gerekirken yeni sığınmacılardan bahsediyor. Çıldırmamak elde değil. Almanya'dan her gün bir uçak sığınmacı gelecek. Bu ülkenin yoksulluğunu artıracak."

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.