Özel'den Hatay çıkışı: "Bir usulsüzlük ve milli irade gaspı söz konusu"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'daki seçim sonuçları ile ilgili , "Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde doğrudan Hatay Valisi’nin müdahil olduğu bir usulsüzlük, bir milli irade gaspı söz konusudur," sözlerini yazdı.

Resmi olmayan sonuçlara göre, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde AKP adayı Mehmet Öntürk, 344 bin 765 oy alarak önde görünüyor. CHP adayı Lütfü Savaş ise 340 bin 922 oy aldı. (Sandık açılma oranı: %99,77)

"HATAY HALKININ İRADESİNE SONUNA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Özel, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımla Hatay seçim sonuçlarına itiraz etti. Özel, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde, doğrudan Hatay Valisi’nin müdahil olduğu bir usulsüzlük, bir milli irade gaspı söz mevzusudur. Çok sayıda milletvekilimizi görevlendirdik, Hatay halkının iradesine sonuna kadar sahip çıkacağız."

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde, doğrudan Hatay Valisi’nin müdahil olduğu bir usulsüzlük, bir milli irade gaspı söz mevzusudur.

Çok sayıda milletvekilimizi görevlendirdik, Hatay halkının iradesine sonuna kadar sahip çıkacağız.

— Özgür Özel (@eczozgurozel) April 1, 2024

LÜTFÜ SAVAŞ'TAN AÇIKLAMA

Partililerle İl Seçim Kuruluna gittikten sonra çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Lütfü Savaş, "sandıkta kazandıklarını, adliyede veya adliyeye gelmeden önceki pozisyonda kaybetmek istemediklerini" belirtti.

Oy pusulalarının taşınması süreciyle ilgili iddialarda bulunan Savaş, "Hatay halkının iradesini kimseye teslim etmeyeceğiz," ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin "Sandıklarda kullanılan oylar, YSK'ye gelirken değişime mi uğradı?" şeklindeki sorusuna Savaş, "Bununla ilgili elimizde çok ihbar var," diyerek cevap verdi.

Savaş, 9 bin oy farkla önde olduklarını söyleyerek, "Şu anda Türkiye'de CHP'nin bu konuda yetkin avukatları yola çıkmış durumdalar. İtirazımızı yapacağız. Bu konuda hakkımızı tabii ki alacağız. Bu, sadece bizim hakkımız değil. Hatay halkının da hakkı," sözlerini söyledi. 

Savaş, geçersiz sayılan oyları normal bulmadığını belirterek şunları söyledi:

"Tabii mesela şimdi Altınözü'nde sandıkların yüzde 45'inin ne olduğu belirsiz, tutanak ortada yok, sandık ortada yok ve bekletildiğini düşünüyoruz yani bu saate kadar bir sandık sayılmaz mı? İstanbul bitti, Hatay bitmedi. Hatay'da iktidarın beklediği çok şeyler var. Hatay'daki iktidarın beklediği çok şeyleri biliyoruz ama Hatay'ın da hakkı bizim için çok önemli, kutsal. O kutsal hakkı kimseye yedirmeyeceğiz."

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri

"Atatürk’ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var"
İletişim Başkanlığı, mart ayında tarihinin rekorunu kırdı
Memleket Partisi'nde genel merkez ve otobüs boşaltıldı
Kadının Statüsü Genel Müdürü görevden alındı
Normalleşme umut verdi ama bir şey çıkmadı